Henny Harjusola on kamppaillut syömishäiriön kanssa koko elämänsä – käynti lääkärillä muutti elämän suunnan

Henny Harjusola puhuu kamppailustaan syömishäiriön kanssa 9:09
Videolla Harjusola kertoo tarkemmin Ozempicista ja siitä, millaisia haittavaikutuksia hän on huomannut.

Henny Harjusola puhuu avoimesti syömishäiriöstään ja lukuisista dieeteistään. 

Somevaikuttaja ja kampaaja Henny Harjusola oli alle parikymppisenä täysin hukassa itsensä ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa. Hän ei tiennyt, mihin suuntaan elämässä lähteä ja mitä tulevaisuudelta halusi. 

Harjusola kertoo voineensa ennen someuraa huonosti ja painaneensa reilut 180 kiloa. Hän kokeili lukuisia dieettejä, mutta harva niistä toimi, ja paino jojoili edestakaisin.

– Minulla on ollut koko elämäni syömishäiriö, jonka kanssa on pitänyt kamppailla enemmän tai vähemmän, Harjusola kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Lopulta hän löysi meikkaamisen ilon ja alkoi luoda uraa kauneuden parissa. Kun suosio alkoi kasvaa sosiaalisessa mediassa ja tulevaisuuden suunnitelmat alkoivat hahmottua, hän alkoi muuttaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan.

– Siinä vaiheessa, kun löysin sukupuoli-identiteettini ja lähdin omia haaveita kohti, muuttamaan itseäni ja tekemään itseäni varten töitä, silloin aloitin elämäntaparemontin. 

Yksi syy elämäntaparemonttiin olivat kauneusleikkaukset, jonka vuoksi hän pudotti painoaan kymmeniä kiloja. 

– Me kaikki tiedämme, että 180-kiloisena ei voi mennä nukutukseen ja tekemään toimenpiteitä, koska se on vaarallista. Se oli aika iso kannustin lähteä työstämään omaa painoa. 

– Halusin päästä operaatioihin ja halusin tehdä sen työn itseäni varten, että pystyn näyttämään feminiiniseltä ja itselleni mieluiselta.

Harjusola on puhunut avoimesti kauneusoperaatioistaan, joita hänelle on tehty useita vuosien aikana. Aina kuitenkaan kaikki ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. 

– Ehkä pahiten pieleen menneet ovat kaksi Brazilian Butt Liftiä, jotka minulle tehtiin Espanjassa. Ne menivät todella vahvasti pieleen, mikä triggeröi minun syömishäiriötäni ja kaikkea sellaista, mikä liittyy juuri painoon.

Paino nousi hiljalleen

Epäonnistuneiden leikkausten jälkeen Harjusolan paino alkoi nousta salakavalasti. Pari vuotta sitten Harjusola havahtui asiaan ja haki apua lääkäristä terveydellisistä syistä. 

Harjusola kertoi lääkärillä avoimesti syömishäiriötaustastaan, lukuisista dieeteistään ja painon jojoilusta.

– Haluan tehdä töitä mahdollisimman pitkään elämässä ja haluan olla terve, olen kuitenkin nuorehko ihminen.

– Syömishäiriö on sairaus, mutta myös ylipaino on sairaus, joka vaatii hoitoa. Jos sitä ei hoideta, se johtaa lisäsairauksiin. 

Harjusola keskusteli lääkärin kanssa erilaisista painonhallintalääkityksistä, mutta molemmilla oli ajatuksissa sama lääke

– Toin ilmi, että Ozempic voisi olla sellainen lääke, mitä voisin kokeilla ja sainkin reseptin. 

Harjusola mietti pidemmän aikaa, aloittaako hän Ozempicin. Hän ei halunnut kertoa asiasta edes kavereilleen, jos lääke ei toimisi tai hän epäonnistuisi painonpudotuksessa. 

– Siinä oli paljon häpeää, mikä varmasti peilaa syömishäiriöön. 

Harjusola kuvailee, kuinka ennen pään sisällä oleva ääni ajatteli vain ruokaa.

– Jos vaikka käyn ravintolassa kavereiden kanssa, se ei riitä, vaan pitää saada lisää. Ja kun pääsen kotiin, käyn kaupan kautta ja syön taas lisää. Se on ehkä ollut aina isoin ongelmani pääni sisällä. 

Hetken harkittuaan Harjusola aloitti Ozempicin käytön. Hän huomasi pian muutoksia.

– Jossain vaiheessa havahduin siihen, että tällainen "ruokamelu" pääni sisällä oli kadonnut. Pystyin syömään ja lopettamaan syömisen, kun olin täynnä. 

Ozempic on noussut hetkessä trendikkääksi laihdutuslääkkeeksi, jota esimerkiksi monet Hollywood-tähdet käyttävät. Harjusola painottaa, ettei hän käytä sitä trendikkyyden vuoksi, vaan oman hyvinvointinsa.

–  Minulla se on oikeasti ollut sairauden hoitoon ja itsensä parantamiseen sekä terveellisemmän elämän löytämiseen. 

Yllä olevalla videolla Harjusola kertoo tarkemmin Ozempicista ja siitä, millaisia haittavaikutuksia hän on huomannut.

Lue myös:

    Uusimmat