HIFK-kulttipelaajan juhlaillassa erikoistapaus – Ville Peltonen näki: "Konnamainen temppu"

Lehdistötilaisuus: HIFK - Jukurit 4:11
HIFK-päävalmentaja Ville Peltonen täräytti kulttipelaaja Micke-Max Åstenista: "Konnamainen temppu."

HIFK-kulttipelaaja Micke-Max Åsten vietti erityistä juhlaottelua. Kasaan tuli paitsi 500 ottelua myös 500 jäähyminuuttia jääkiekon SM-liigan runkosarjassa helsinkiläisseuran nutussa.

Åsten on edustanut SM-liigassa uransa aikana ainoastaan Helsingin IFK:ta. Alempien hyökkäysketjujen likaisen ja rasvaisen työn tekijä tunnetaan kulttipelaajana, joka jakaa voimakkaasti mielipiteitä. 

HIFK-ikoni ja -päävalmentaja Ville Peltonen antoi työteliäälle hyökkääjälle arvoa keskiviikon ottelun jälkeen. HIFK oli voittanut kotonaan sarjajumbo Jukurit 2–1 ja katkaissut neljän kotipelin tappioputkensa.

– Kyllä "Muuli" on sellainen taistelun ilmentymä ja hän on lyönyt itsensä tälle seuralle likoon joka vuosi. Hän pelaa tällä hetkellä hyvää kautta ja tekee tärkeitä asioita. Muulilta tarvitaan paljon suunnannäyttöä meillä. Hän ymmärtää hyviä jatkumoita ja on meille tärkeä pelaaja tuonne koppiin, Peltonen sanoi.

– Hän liittyy aikamoiseen seuraan, on siellä "Rassa" (Raimo) Hirvosen kanssa tasoissa. Ei ole enää montaa legendaa edellä. Upea juttu.

Peltonen muistutti HIFK:n kokeneiden pelaajien, Åstenin ja muidenkin, ohjaavan joukkueen nuorempia pelureita.

"Osasi homman hyvin"

Ei ollut kenties sattumaa, että Åsten saavutti samassa ottelussa myös toisen 500:n merkkipaalun. 

Åsten sai ajassa 57.39 väkivaltaisuudesta kahden minuutin rangaistuksen. Hän nahisteli maalilla kuumaverisenä tunnetun Jukurit-puolustaja Lucas Nordsäterin kanssa, joka puolestaan lähti kakkoselle poikittaisesta mailasta.

Nyt Åstenilla on uraltaan vyöllä 500 runkosarjajäähyminuuttia.

Tähän Peltonen otti värikkäin sanoin kiinni.

– Jollain lailla konnamainen temppu saada vielä ne minuutitkin samoihin. Osasi homman hyvin, molemmat lähtivät, Peltonen tokaisi.

Katso alta, miten Åsten sai jäähynsä. Ylälaidan videolla Peltosen kommentit Åstenista ja ottelusta sekä Jukurit-päävalmentaja Marko Tuomaisen mietteet sarjajumbona olevan mikkeliläisjoukkueen kyntämisestä.

HIFK-kulttipelaaja Micke-Max Åsten ottaa 500 jäähyminuuttia kasaan 500. SM-liigaottelussaan 1:01
Näin Micke-Max Åsten nahisteli 500. SM-liigan runkosarjaottelussaan kasaan 500 jäähyminuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat