Tappara syyskauden ykköseksi – Rikard Grönborg vaikuttunut suomalaisesta kiekkokulttuurista

Tappara jatkaa maaottelutauolle sarjakärjessä, kun Liigan jumbojoukkue SaiPa kaatui lauantaina Kisapuistossa 4–1. Kolmosvaihteella pelanneet vieraat pitivät ottelun näpeissään, vaikka välillä SaiPallakin oli hetkensä.

Kauden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen Tappara johtaa Liigaa kolmeen pisteen erolla Ilvekseen.

Ruotsalaiselle päävalmentajalle Rikard Grönborgille syksy on tuonut paljon uutta eteen.

– Pidän todella liigasta. Minulle siinä on paljon uutta. Odotin, että se on hyvin valmennettu ja johdettu, ja että kiekkotietoisuus on hyvää. 

– Rakastan suomalaista kulttuuria, koska kaikki puhuvat kiekosta. Se on jotain suurta, jossa kaikki ovat mukana. Meidän kaupungissamme se on Tappara–Ilves, ja muullakin on kuumia paikkoja, Grönborg kehui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Grönborgille jopa marraskuinen reissu Lappeenrantaan oli elämys.

– Nämä vieraspelit, kuten nyt SaiPaa vastaan Lappeenrantaan, ovat minulle aika ainutlaatuisia. Olen tyytyväinen täällä.

Liigan häntäpään joukkueelle SaiPalle 1-4-tappio Tapparaa vastaan ei ollut pahin mahdollinen lopputulos, mutta pelillisesti voitto oli kaukana.

– Rehellisesti sanottuna ei oltu tänään lähelläkään, vaikka peli oli numerollisesti tiukka. Liikaa junnumaisia virheitä, summasi SaiPan kapteeni Miska Siikonen.

Tapparasta pitkät päällä uurasti ainakin Veli-Matti Savinainen. Läpisyöttö avausmaaliin, oman lätyn riisto toisessa, ja kolmas veivattuna vapaana maalin edestä. Upeat tehot 1+2.

– Paljon on tehtävä töitä, jotta täältä noustaisiin. Puolustuksen virheitä on todellakin liikaa, myönsi Siikonenkin.

SaiPan paras suoritus lauantaina tehtiin toimistolla. Tämän hetken SaiPan kultakypärä Antti Kalapudas teki pahvin, jolla Oulaisten Huiman kasvatti jatkaa seurassa ensi kaudellakin.

Lehdistötilaisuus: SaiPa - Tappara 7:28
SaiPan Ville Hämäläinen ja Tapparan Rikard Grönborg vetivät Liigan syyskauden yhteen lehdistötilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat