Hiihdon kohukiellosta tyrmäävät seuraukset Ruotsissa – Isometsä: "Aivan täydellinen katastrofi"

Ruotsin Östersundissa hiihdettiin sunnuntaina maailmancupin merkeissä. Vapaan hiihtotavan väliaikalähtökisassa Jessie Diggins otti omansa naisten kisassa, miesten puolella Norja haali viisi ensimmäistä sijaa.

Suomalaisista miesten kisassa paras oli Remi Lindholm. Hän jäi kymmenentenä kärjestä reilun minuutin.  MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä on mielissään suomalaisen tekemisestä.

– Kymmenes sija on parasta, mitä Remi on koskaan hiihtänyt. Siihen pitää asiantuntijankin olla tyytyväinen. Ero on ajallisesti edelleen iso, Isometsä tuumii. 

Lindholm pesi jälleen Iivo Niskasen, kuten Rukallakin. Niskanen jäi Lindholmista tasan sekunnin ja oli 11:s. 

– Sitä se oli, mitä Iivo vapaalla yleensäkin hiihtää. Perinteisellä Iivo on palkintopallimiehiä. Aika perusveto, Isometsä näkee. 

Lindholm pääsi kisan aikana nauttimaan norjalaisten vetoavusta. Varsinkin kisan loppuhetkillä peesi meni täysin nappiin. 

– Remi sai loppuun hyvän peesin ja nousi sillä sijoituksia. Hän oli vielä 1,3 kilometriä ennen maalia vasta 16:s. Väistämättä tällaisessa kisoissa tulee peesejä, mutta niissä pitää pysyä, eivät ne mitään ilmaislippuja ole.

Suomalaisista Joni Mäki oli 32:s, Lauri Vuorinen 39:s, Lauri Lepistö 53:s ja Miro Karppanen 62:s. Lepistö ja Karppanen jäivät kärjestä yli kaksi minuuttia. 

Norja otti viisi ensimmäistä sijaa. Voittoon hiihti Harald Amundsen.

Niskasen ja Piipon takana katastrofi

Isometsä totesi jo eilen, että Kerttu Niskasen otteet näyttävät vireytyvän. Niskanen hiihti lauantaina sprintissä välieränsä neljänneksi. 

Sunnuntaina kympin väliaikakisassa Niskanen oli 11:s. Hän jäi ylivoimaiseen voittoon hiihtäneestä Jessica Digginsistä 74 sekunnin päähän.

Maailmancup-kisakautensa avannut Eveliina Piippo ansaitsee Isometsältä kehut. 

– Koko ajan näyttää, että Kerttu vähän piristyy. 1.14 keulaan kympillä, mutta vapaa on Kertulla niin paljon huonompi tekniikka, että sitä taustaa vasten ihan ok suoritus. Eveliina Piipon 16:s sija oli erinomainen hiihto kauden ensimmäisessä kisassa.

Suomen kärkinaisten takana kuilu kasvoi. Johanna Matintalo oli 40:s ja jäi kärjestä lähes kolme minuuttia. Anne Kyllösen ja Tiia Olkkosen ajat painuivat yli kolmen minuutin verran plussalle.

– Tämä muu Suomen porukka... tämähän oli ihan katastrofi. Kaksi hiihtäjää voi olla ihan tyytyväisiä, vaikka ei varmaan 11:s sija Kerttua lämmitä, Isometsä lataa.

Ruotsin suksi vihkoon

Täksi kaudeksi asetettu fluorikielto puri nyt Isometsän mielestä pahasti Ruotsin joukkueeseen. Naisissa Ebba Andersson romahti vasta yhdeksänneksi. Frida Karlssonilla meni vieläkin pahemmin pipariksi, hän oli vasta 23:s. Emma Ribom paineli kymmenenneksi.

Miesten kisassa meno oli niin ikään tahmeaa. Gustaf Berglund oli ruotsalaisista paras (14:s). William Poromaa tuli seuraavana perässä. 

Isometsän näkemyksen mukaan fluoriton voitelu pahentaa huoltojoukkojen huteja moninkertaisesti. Ruotsin kotikisasta tuli nyt pannukakku. 

– Joukkueiden epäonnistumiset näkyvät isommin. Ruotsilla aivan täydellinen katastrofi. Kertoo, että suksi meni siellä täysin vihkoon. Kun oli vielä fluorit suksessa, niin huti ei ollut kerralla näin iso, Isometsä päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat