Hiihtolegenda Justyna Kowalczyk-Tekieli avautuu miehensä traagisesta kuolemasta – "Taistelen normaalin elämän eteen"

Puolan maastohiihtolegenda Justyna Kowalczyk-Tekieli kommentoi Tour de Ski -huipennuksen yhteydessä miehensä traagista kuolemaa.

Kowalczyk-Tekielin aviomies Kacper Tekieli löydettiin toukokuussa kuolleena Sveitsin alpeilla tapahtuneen kiipeilyonnettomuuden seurauksena. Tekielin traaginen menehtyminen jätti Kowalczyk-Tekielin leskeksi ja vuonna 2021 syntyneen pojan yksinhuoltaja äidiksi.

Huippu-uransa jo lopettanut Kowalczyk-Tekieli oli sunnuntaina Val di Fiemmessä osallistumassa amatöörihiihtäjille järjestettävään Alpe Cermisin nousuun, jonka hän lopulta voittikin.

Kowalczyk-Tekieli myöntää, että hän ei ole vieläkään päässyt täysin miehensä traagisesta kuolemasta yli.

– Minulla on ollut todella vaikea vuosi. Taistelen normaalin elämän eteen. Sen yritän saavuttaa, Kowalczyk-Tekieli kertoo NRK:lle.

Huippu-uransa aikana viisi olympiamitalia ja kahdeksan MM-mitalia voittanut puolalainen ei ole vielä palannut työelämään, sillä hän on halunnut kerätä voimiaan kokemansa traagisen menetyksen takia.

Kowalczyk-Tekieli on viettänyt runsaasti aikaa poikansa kanssa.

– Matkustelemme, hiihdämme ja patikoimme vuorilla, neljä kertaa Tour de Skin voittanut ex—hiihtäjätär sanoo.

Kowalczyk-Tekielin oli määrä kohdata Alpe Cermisin amatöörikisassa entisen kilpakumppaninsa Marit Björgenin, mutta norjalaistähti ei kyennyt osallistumaan sairastumisen vuoksi. 

Björgen muistaa järkyttyneensä luettuaan Kowalczyk-Tekielin miehen kuolemasta.

– Se satutti minua todella paljon, kun luin siitä. On brutaalia, että elämä voi muuttua niin yhtäkkiä, ja sitä menettää rakkautensa ja lapsensa isän. On luonnollista, että vaatii aikaa päästä takaisin "normaaliarkeen", Björgen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat