Hiihtoraivo puhkesi Ruotsissa – "Kohtelevat meitä kuin koiria"

Kaaos puhkesi perinteikkäimpiin hiihtotapahtumiin kuuluvassa Vasaloppetissa perjantaina. Ruotsissa järjestettävässä tapahtumassa oli perjantaina luvassa 90 kilometrin viestikilpailu. Järjestelyt eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla.

Vasaloppet viettää tänä vuonna juhlavuottaan, sillä se järjestetään 100:nnen kerran. Ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 1922. Kisapaikalla puhkesi juhlavuodesta huolimatta kaaos, kun sadat ihmiset joutuivat jättämään autonsa tien varteen ja juoksemaan useita kilometrejä ehtiäkseen lähtöviivalle. 23-vuotias Jacob kertoi Sportbladetille kokemastaan.

– Paikan päälle pääsi ilmeisesti vain bussilla. Tätä ei oltu kerrottu yhtään missään. Sen vuoksi ihmiset parkkeerasivat tienvarteen, purkivat varusteensa ja juoksivat useita kilometrejä lähtöviivalle. Toiseen suuntaan taas autot tulivat kaahaten vastaan. Se oli kuin olisi ollut moottoritiellä. Täysin hullua, Jacob sanoi.

– Olen järkyttynyt, kuinka huonosti tapahtuma on järjestetty. He kohtelevat meitä kuin koiria, Jacob jatkoi.

Vasaloppetin urheilujohtaja Tommy Höglund on tietoinen tilanteesta, mutta ei usko, että informointi olisi ollut vajavaista.

– Kaikki joukkueet saivat rekisteröintivahvistuksen, jossa lukee selvästi, että ilmaiset bussit kuljettavat ihmiset paikan päälle. Et ole voinut olla huomaamatta sitä. Ehkä he eivät ole tajunneet sitä tai ajatelleet, että kyllähän perille asti voi ajaa, Höglund kertoi.

Vasaloppetissa on ollut vuosia bussikuljetukset kisapaikalle, mutta tilanteeseen tuli muutos koronapandemian jälkeen. Höglundin mukaan viime vuonna ei ollut kuljetuksia, mutta se johti vastaavaanlaiseen kaaokseen, joten bussikuljetukset palautettiin tapahtumaan. Osa hiihtäjistä myöhästyi lopulta kisan startista. Ensi vuonna viestintää yritetään parantaa entisestään.

– Arvioimme aina, kuinka voimme tehdä asioita paremmin. Emme aio unohtaa tätä ja uskoa, että asiat lutviutuvat itsestään, vaan pitää selvittää, kuinka saamme viestin paremmin perille.

Jo aiemmin Vasaloppetin tapahtumassa oli ongelmia, kun useat myöhästyivät lähtöajoistaan kisatapahtumien avauspäivänä tiistaina liikennekaaoksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat