Hiphopmoguli Sean "Diddy" Combs on pidätetty

Yhdysvaltalainen hiphopmoguli Sean "Diddy" Combs on pidätetty New Yorkin Manhattanilla. Asiasta on kertonut hänen asianajajansa.

Vielä on epäselvää, mistä Combsia tarkalleen syytetään. The New York Timesin mukaan pidätystä edelsi suuren valamiehistön päätös syytteiden nostamisesta. Combsin asianajaja Marc Agnifilo sanoi uskovansa, että syytteet koskevat nimenomaan ihmiskauppaa ja seksuaalirikoksia.

New Yorkin eteläisen piirin syyttäjä Damian Williams sanoi lausunnossaan, että pidätys oli seurausta hänen toimistonsa jättämästä sinetöidystä syytekirjelmästä.

–  Odotamme, että pääsemme avaamaan syytteen aamulla, ja sitten meillä on asiasta enemmän sanottavaa, hän sanoi myöhään maanantaina paikallista aikaa.

Williams ei antanut tarkempia tietoja syytteistä.

Combs kiistänyt syytökset

Combsia vastaan on nostettu lukuisia siviilioikeuskanteita, joissa häntä kuvaillaan väkivaltaiseksi seksuaalirikolliseksi.

Liittovaltion agentit tekivät puolestaan maaliskuussa ratsioita Combsin asuinkiinteistöihin osana ihmiskauppatutkintaa.

Combs on kiistänyt kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Hänellä ei ole vakavia tuomioita, mutta syytökset fyysisistä pahoinpitelyistä ovat seuranneet häntä pitkään. Ne juontavat juurensa 1990-luvulle.

Combs, 54, perusti Bad Boy -levy-yhtiön vuonna 1993, ja hän oli merkittävä hahmo hiphopin kaupallistamisessa. Hänen suojatteihinsa ovat kuuluneet muun muassa edesmennyt Notorious B.I.G. ja Mary J. Blige.

Lue myös:

    Uusimmat