Hollantilainen tv-yhtiö: Euroviisuista diskattu Joost Klein ei koskenut valokuvaajaan

Avrotros julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Euroviisuista diskattu Joost Klein ei koskenut fyysisesti valokuvaajaan.

Malmön Euroviisuissa on kuohunut finaalipäivänä. Aiemmin lauantaipäivänä Euroviisuja järjestävä EBU eli Euroopan yleisradiounioni tiedotti, että Alankomaiden viisuedustaja Joost Klein on diskattu, eikä hän kilpaile kisan finaalissa. 

EBU kertoi tiedotteessaan, että tuotantotiimiin kuuluva nainen on tehnyt valituksen Kleinin käytöksestä tämän torstaisen semifinaaliesiintymisen jälkeen. Ruotsin poliisi on tutkinut asiaa, ja EBU katsoo, ettei Kleinin osallistuminen olisi soveliasta oikeudellisen prosessin vuoksi. Klein ei esiintynyt myöskään perjantain kenraaliharjoituksissa.

Alankomainen televisiokanava Avrotros sanoo olevansa päätöksestä järkyttynyt ja pitävänsä päätöstä suhteettomana.

Aftonbladet uutisoi, että alankomaisen tv-kanava Avrotrosin mukaan Joost Klein ei olisi koskenut valokuvaajaan fyysisesti, vaikka näin aiemmin väitettiin eri meditietojen mukaan. 

– Selkeistä sopimuksista huolimatta Joost kuvattiin, kun hän oli juuri poistunut lavalta ja kiiruhti greenroomiin. Tuolloin Joost sanoi toistuvasti, ettei hän halunnut tulla kuvatuksi. Tätä ei kunnioitettu. Tämä johti Joostin uhkaavaan liikkeeseen kameraa kohti. Joost ei koskenut kuvaajaan, Avrotros kirjoittaa lausunnossaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Klein nousi otsikoihin aiemmin, kun hän torstai-illan semifinaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa protestoi Israelin osallistumista laulukilpailuun. Israelin viisuosallistumiseen on kohdistunut kovaa vastustusta maan Gazassa käymän sodan vuoksi.

Poliisitutkinta ei liity kiistaan Israelin osallistumisen sallimisesta.

Lehdistötilaisuudessa Israelin edustajalta Eden Golanilta kysyttiin, onko hän ajatellut, että osallistumalla Euroviisuihin hän vaarantaa muiden edustajien ja yleisön turvallisuuden. Tilaisuutta juontanut ruotsalaistoimittaja sanoi, ettei kysymykseen ole pakko vastata.

– Miksi ei? Klein huusi väliin.

Tiedotustilaisuudessa myös Kleinilta kysyttiin, uskooko hän oman kappaleensa voivan yhdistää ihmisiä musiikin avulla, kuten Euroviisujen slogan kuuluu. Pohdittuaan vastaustaan Klein totesi, että hänen mielestään tämä olisi hyvä kysymys EBU:lle.

EBU on perustellut Israelin osallistumisen sallimista muun muassa sillä, että kilpailu on epäpoliittinen. Venäjän osallistumisen kisaan EBU kielsi vuonna 2022 sen jälkeen kun maa aloitti suurhyökkäyksen Ukrainaan.

Alla olevalla videolla näet Joost Kleinin toimittaman tilanteen Euroviisujen lehdistötilaisuudessa. 

Näin erikoisesti Alankomaiden viisuedustaja käyttäytyi lehdistötilaisuudessa 0:22

Lue myös:

    Uusimmat