Joost Klein diskattiin Euroviisujen finaalista – esiintymisvuoro sivuutettiin

Joost Klein diskattiin Euroviisujen finaalista.

Vuoden 2024 Euroviisujen finaali kamppaillaan lauantaina 11. toukokuuta Ruotsissa Malmö Arenalla. Aiemmin lauantaina Euroviisuja järjestävä EBU tiedotti, että Alankomaiden viisuedustaja Joost Klein on diskattu, eikä hän kilpaile euroviisufinaalissa. 

Alankomaiden piti esiintyä paikalla viisi. Illan neljäntenä esiintyvän Luxemburgin jälkeen lavalle kuitenkin nousi Israelin edustaja Eden Golan. Juontajat eivät kommentoineet maan poissaoloa. 

Alankomaat ei jaa lainkaan ammattilaisraatien pisteitä Euroviisujen finaalissa johtuen maan edustajan Joost Kleinin diskauksesta. 

EBU kertoi lauantaina tiedotteessaan, että tuotantotiimiin kuuluva nainen on tehnyt valituksen Kleinin käytöksestä tämän torstaisen semifinaaliesiintymisen jälkeen. Ruotsin poliisi on tutkinut asiaa, ja EBU katsoo, ettei Kleinin osallistuminen olisi soveliasta oikeudellisen prosessin vuoksi. Klein ei esiintynyt myöskään perjantain kenraaliharjoituksissa.

Alankomainen televisiokanava Avrotros sanoo olevansa päätöksestä järkyttynyt ja pitävänsä päätöstä suhteettomana.

Aftonbladet uutisoi, että alankomaisen tv-kanava Avrotrosin mukaan Klein ei olisi koskenut valokuvaajaan fyysisesti, vaikka näin aiemmin väitettiin eri meditietojen mukaan. 

– Selkeistä sopimuksista huolimatta Joost kuvattiin, kun hän oli juuri poistunut lavalta ja kiiruhti greenroomiin. Tuolloin Joost sanoi toistuvasti, ettei hän halunnut tulla kuvatuksi. Tätä ei kunnioitettu. Tämä johti Joostin uhkaavaan liikkeeseen kameraa kohti. Joost ei koskenut kuvaajaan, Avrotros kirjoittaa lausunnossaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Juttua päivitetty 22:35: Jutussa luki aluksi, että diskaamisesta kerrottiin suorassa lähetyksessä. 

Lue myös:

    Uusimmat