Holmenkollenin rääkki tarjosi Jari Isometsälle kaksi yllätystä: "Pystyi aistimaan"

Jari Isometsä ihasteli Frida Karlssonin menoa Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailussa.

Ruotsalainen oli lauantain kisassa täysin omaa luokkaansa. Ensimmäiset 24 kilometriä hän hiihti kärkiryhmässä ja iski sitten kaasun pohjaan puolen matkan jälkeen.

– Paras voitti, siitä ei ole epäilystäkään, Isometsä totesi Karlssonin menosta.

Karlsson ei jättänyt muille mahdollisuuksia, sillä hänen eronsa toiseksi tulleeseen Ebba Anderssoniin oli minuutin ja 19 sekuntia. Karlssonin meno oli Isometsän mielestä alusta asti todella vahvaa.

Todella jaksavaa, ja voiton pystyi aistimaan ensimmäiseltä kierrokselta lähtien. Hänen hiihtämisensä oli todella helpon näköistä, Isometsä kehui ruotsalaista.

Karlssonin ylivoima tuli karpaasille yllätyksenä.

Oli se tavallaan yllätys sitä taustaa vasten, että Salpausselällä (hiihto) ei ollut siellä päinkään. Jos olisi pitänyt luetella viisi nimeä ennen kisaa, niin olihan hän siinä joukossa mukana. Mutta ei ollut kuumin suosikki, kun viikko sitten meno näytti vähän väsyneeltä, Isometsä totesi.

Lahdessa Karlsson oli 20 kilometrin kilpailussa kuudes, ja siellä ruotsalaisen meno vaikutti väsyneeltä. Tänään oli kuitenkin täysin toinen ääni kellossa.

– Kevät tahtoo olla sellaista aikaa, että kun paljon hiihdetään kilpaa ja väsy iskee, niin se tahtoo olla vaikeaa kisasta toiseen. Jessica Diggins on tästä hyvä esimerkki. Hänen hiihtämisensä on tällä hetkellä tuskaisen näköistä, Isometsä kommentoi maailmancupin johtajan menoa.

Diggins oli "Kollenilla" 11:s. Eroa kärkeen kertyi yli neljä minuuttia.

Suomalaisten meno "ei terävimmillään"

Suomalaisia pääsi yhteensä kymmenen sakkiin kolme kappaletta, mutta silti kisa jätti suomalaisittain vaisun maun.

Viides, kahdeksas ja kymmenes. Siitä huolimatta on sellainen tunne, että oli pienoinen pettymys. Se kertoo meidän perinteisen hiihtäjien tasosta, ja meillä on kovat odotukset aina kun perinteistä hiihdetään, Isometsä summaa.

Suomalaisista parasta vauhtia piti Kerttu Niskanen viidennellä sijallaan. Häneltä odotettiin jopa voittoa, mutta tänään Niskanen joutui tyytymään siihen, että yrittää pysyä kärkiryhmän mukana. 

Kertun hiihdosta näki jo alusta asti, että ei ole ihan terävimmillään. Viides sija oli tänään taistelun takana.

Myös Krista Pärmäkoski nostettiin ennen kilpailua voittajasuosikkien joukkoon viime viikonlopun 20 kilometrin ykkössijan jälkeen. Pärmäkoski taipui kuitenkin kauas kärjestä, lopulta sijalle kymmenen. Niskasen ja Pärmäkosken väliin kiilasi Johanna Matintalo, joka oli komeasti kahdeksas.

– Positiivinen yllätys. Mutta tästä lähin Matintaloltakin aletaan odottaa hyviä sijoituksia. Tämä oli jo kolmas kerta (normaalimatkalla), kun hän hiihtää noin kovaa. Alkaa olemaan vakiovieras kymppisakkiin, Isometsä iloitsi.

Suomi oli nostanut pitkän matkan Ski Classics -kilpailuihin erikoistuneen Kati Roivaksen mukaan Holmenkollenin kilpailuun. Ski Classicsia hiihdetään yleensä huomattavasti loivempaan maastoon, ja silloin valtaosa matkasta kyetään hiihtämään tasatyönnöllä. 

– Mielenkiintoinen kilpailu Kati Roivaksen osalta. Tämä oli osoitus siitä, että on kyseessä kaksi täysin eri lajia. Siinä ylävartalokapasiteetti ratkaisee, Isometsä sanoi.

Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun tulokset

SijaUrheilijaMaaaika
1.Frida KarlssonRuotsi2.20.20,3
2.Ebba AnderssonRuotsi+1.19,3
3.Katharina HennigSaksa+1.25,2
4.Teresa StadloberItävalta+1.25,4
5.Kerttu NiskanenSuomi+1.33,2
6.Jonna SundlingRuotsi+1.35,5
7.Astrid Öyre SlindNorja+1.36,4
8.Johanna MatintaloSuomi+1.42,3
9.Victoria CarlSaksa+1.57,5
10.Krista PärmäkoskiSuomi+3.59,1

Lue myös:

    Uusimmat