HS: Entisen Hartwall-areenan lämmöt katkaistu – halliyhtiöllä rästissä satojatuhansia euroja

Helsingin areenaa hallinnoiva Helsinki Halli oy on ajautunut maksukyvyttömäksi, kertoo Helsingin Sanomat omiin tietoihinsa perustuen. HS:n mukaan maksamattomia laskuja on satojatuhansia euroja, mikä oikeuttaisi päävelkojia hakemaan yhtiötä konkurssiin.

HS:n mukaan yksi velkojista on Helsingin kaupunki. Helsingin areenalla on noin 106 000 euron lasku viivästyskorkoineen perinnässä maanvuokrasta. Lisäksi esimerkiksi energiayhtiö Helenin kaukolämpölasku on HS:n mukaan niin ikään erääntynyt ja aiheuttanut sen, että kaukolämpö on katkaistu kiinteistöstä.

HS:n haastatteleman prosessioikeuden emeritusprofessori Risto Koulun mukaan velkojat voisivat kokeilla konkurssihakemuksen tekemistä, mutta areenan venäläisomistajat voisivat vastustaa maksukyvyttömyyttä ja konkurssiuhkaa sillä, että varat on pakotteiden takia jäädytetty.

– Oma kantani on, että maksujen laiminlyömisellä ei ole yksiselitteisesti osoitettu halliyhtiön maksukyvyttömyyttä, sanoo Koulu HS:lle.
Venäjän Ukrainassa käynnistämän laajan hyökkäyssodan ja siitä seuranneiden pakotteiden vuoksi Helsingin areena on ollut yli kaksi vuotta käytännössä tyhjillään.

Halliyhtiön äänienemmistön omistaa Arena Events -yhtiö, jossa määräysvaltaa käyttävät venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko, Arkadi ja Boris Rotenberg sekä tämän poika Roman Rotenberg. Roman Rotenbergiä lukuun ottamatta he ovat kaikki EU:n asettamien Venäjä-pakotteiden piirissä.

Lue myös:

    Uusimmat