Huippulaskija vaivutettiin koomaan – onnettomuudesta kylmääviä sanoja

Kanadalainen alppihiihtäjä Broderick Thompson vaivutettiin pahan harjoitusonnettomuuden jälkeen koomaan. Hän on kuitenkin jo hereillä ja voi paremmin, CBC kertoo.

Thompson, 29, loukkaantui syöksylaskuharjoituksissa Yhdysvaltojen Beaver Creekissä keskiviikkona. Hän rymähti kumoon rinteeseen noin kolmen metrin korkeudesta. 

– Broderickin kaatuminen oli yksi pahimmista asioista, joita olen koskaan nähnyt, Itävallan päävalmentaja Marko Pfeifer kuvaili onnettomuutta Kronen Zeitungin mukaan.

Thompson kuljetettiin onnettomuutensa jälkeen helikopterilla denveriläiseen sairaalaan hoitoon. Hänellä epäiltiin veritulppaa aivoissa, ja hänet vaivutettiin koomaan. 

Thompsonin kerrotaan saaneen päävammoja, mutta torstaina raportoitiin ilahduttavia uutisia: Thompson oli jo hereillä. Tänään perjantaina Kanadan alppihiihtoliitto on tiedottanut Thompsonin tilan olevan vakaa. Hän on osoittanut merkkejä jatkuvasta paranemisesta.

Kanadan maajoukkuealppihiihtäjä Britt Richardson kertoi puhuneensa jo Thompsonin kanssa. Vaikka Richardson totesi loukkaantumisen surulliseksi asiaksi, hän oli ilahtunut Thompsonin parantuneesta voinnista.

Kaksissa talviolympialaisissa kilpaillut Thompson on sijoittunut urallaan kerran maailmancupissa palkintokorokkeelle. Hän oli kolmas supersuurpujottelussa juuri Beaver Creekissä joulukuussa 2021.

Beaver Creekissä peruttiin maailmancupin syöksylaskukilpailu perjantailta sankan lumisateen vuoksi. Syöksylaskussa on määrä päästä kisaamaan huomenna lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat