Maakotka hyökkäsi pikkulapsen kimppuun Norjassa

Lapsen äiti ja naapuri joutuivat kamppailemaan saadakseen kotkan irrottamaan otteensa lapsesta.

Maakotka hyökkäsi alle 2-vuotiaan lapsen kimppuun lauantaina Orklandissa, Trøndelagin läänissä Norjassa.

Maakotka ilmestyi kuin tyhjästä ja tarttui 20 kuukauden ikäiseen tyttölapseen tämä leikkiessä mökin pihalla, kertoo lapsen isä Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Lapsen äiti syöksyi välittömästi lapsensa avuksi, mutta joutui kamppailemaan saadakseen eläimen irrottamaan otteensa. Myös mökkinaapuri kiiruhti auttamaan äitiä ja lasta. 

Paikalle onnettomuuden jälkeen saapunut paikallinen Per Kåre Vinterdal kertoo, että äiti sai työnnettyä kotkan pois, mutta se hyökkäsi uudelleen ja uudelleen. Silloin naapuri tuli apuun ja löi lintua leikkuulaudalla.

Lapsi sai haavoja kasvoihinsa ja päähänsä kotkan kynsistä. Hänet jouduttiin isän mukaan nukuttamaan haavojen hoitamisen ja tikkaamisen ajaksi sairaalassa. Vammat eivät kuitenkaan ole vakavia ja lapsi voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Perhe kuitenkin kertoo järkyttyneensä tilanteesta.

– Tämä on ollut todella traumaattista äidille ja vanhemmille sisaruksille, jotka olivat paikalla onnettomuuden sattuessa, isä kertoo.

Kotka lopetettiin hyökkäyksen jälkeen. Maakotka on suurikokoinen petolintu, joka pyydystää muun muassa keskikokoisia nisäkkäitä kuten jäniksiä.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Yle Uutiset.

Lue myös:

    Uusimmat