Hullu näytelmä SM-liigassa: 13 maalia, neljän pinnan miehiä, ulosajoja – ja tunteikas Raimo Helminen

SaiPa tekee 7-6 maalin 1:21
Santeri Airola iskee SaiPan jatkoaikavoittoon 13 maalin näytöksessä.

SaiPa ja JYP mittelivät suorastaan hullun ottelun jääkiekon SM-liigassa. Kotijoukkue SaiPa voitti vaiheikkaan matsin lopulta jatkoajalla 7–6.

Lappeenrannassa tahkottiin maaleja railakkaaseen tahtiin, kaikkiaan 13. Taistossa nähtiin muun muassa JYPin Patrik Siikasen hattutemppu. Mikko Perttu puolestaan värkkäsi jyväskyläläisvieraiden riveistä tehopisteet 0+4 ja Roni Karvinen SaiPasta 1+3.

JYP oli viime minuuteilla kiinni varsinaisen peliajan voitossa, mutta Miska Siikonen tasoitti taiston viimeisellä minuutilla SaiPan pelattua ilman maalivahtia.

SaiPa tekee 6-6 maalin ilman maalivahtia 1:16
Näin SaiPan Miska Siikonen tasoitti JYP-ottelun 6–6:een ilman maalivahtia viimeisellä minuutilla.

Lappeenrantalaisyleisö sai riemuikkaan huipennuksen jatkoajalla, kun puolustaja Santeri Airola kihautti kauden avausmaalillaan kotivoiton (video artikkelin ylälaidassa).

– Oli kyllä aikamoinen peli. Ei ihan tuollaista olisi tarvittu, mutta kiva, että voitoksi kääntyi, Airola sanoi MTV Urheilun selostaja Jani Alkion haastattelussa.

Ulosajojakin koitos tarjosi. Toisessa erässä passitettiin pihalle SaiPan Saku Salminen poikittaisesta mailasta ja Mikko Petman ryntäyksestä. SaiPa-päävalmentaja Raimo Helminen eläytyi täysin palkein ja kävi tuomioista sanalla sanoen lämpöisenä.

SaiPan Saku Salmiselle "iso kakku" – Raimo Helminen ihmeissään 2:28
SaiPan Saku Salmiselle "iso kakku" – Raimo Helminen huusi täyttä kurkkua.

Mikko Petman ulos ryntäyksestä – Raimo Helmisellä taas asiaa tuomaristolle 2:04
Mikko Petman heittää kypäränsä menemään – Raimo Helminen jälleen kiivaana SaiPan ulosajotuomiosta.

Jatkoaikaratkaisija Airola pui myös ulosajoja.

– Tunnetta pitää olla, mutta normaalisti ei pitäisi kestää kahta viiden minuutin jäähyä peliin. Hyvä, että tällä kertaa näin.

Raimo Helminen kiihtyi eilenkin, kun tuolloin SaiPan Ville Petman lensi Raumalla Lukko-ottelun viime minuuteilla poikittaisesta mailasta suihkuun. Lukko teki seuranneen ylivoimansa aikana 4–3- ja 5–3-maalit, jälkimmäinen niistä tyhjiin, ja voitti pelin.

SaiPan Ville Petman lentää pihalle, Raimo Helminen aivan raivona 2:01
SaiPan Ville Petman lensi pihalle, Raimo Helminen aivan raivona.

Helmistä hymyilytti

Tuoreen JYP-ottelun jälkeen Helmistä nauratti lehdistötilaisuudessa jo englanninkielisen alkujuonnon aikana. Kiekkolegenda hymyili pitkään vielä JYPin ruotsalaisvalmentaja Johan Pennerbornin puheenvuoron aikanakin. Pennerborn sanoi muun muassa, ettei ottelu ollut lainkaan "valmentajien peli".

Helminen yritti päästä ytimekkäällä kuittauksella Pennerbornin puheen jälkeen.

– Sama tarina. Minulla ei ole mitään lisättävää, Helminen virkkoi englanniksi.