Pysäyttävästi loukkaantuneesta JYP-pelaajasta tilannepäivitys – Kärpät-tähdeltä törkeä kosto Oulussa: MTV seuraa

Pysäyttävä tilanne Jyväskylässä: JYPin Juuso Vainio loukkaantuu – hallissa aivan hiljaista 0:51
Pysäyttävä tilanne Jyväskylässä: JYPin Juuso Vainio loukkaantuu – hallissa aivan hiljaista.

Jääkiekon SM-liigan perjantai-illassa tahkotaan ottelut JYP–KooKoo, Kärpät–KalPa, Lukko–SaiPa, Pelicans–HPK, TPS–HIFK ja myöhäisenä herkkupalana Ilves–Tappara. MTV seuraa ottelutapahtumia tiiviisti tässä artikkelissa.

Ilves–Tappara0–2 (1. erätauko)

Kello 20.03: Tapparan Julius Mattilan ylivoimakuti on tarkka. Se kilahtaa tolpan kautta Ilveksen rysään: Tappara johtaa 2–0.

Tappara tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:15
Julius Mattila osuu tolpan kautta – Tappara 2–0-johtoon Tampereen paikallisessa.

Kello 19.58: JYP tiedottaa loukkaantuneen Juuso Vainion tapauksesta. Vainio on kuljetettu jatkotutkimuksiin.

– JYPin ja KooKoon välisen ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin ikävä tilanne, kun JYPin puolustaja Juuso Vainio loukkaantui taklaustilanteessa. Vainion tilannetta tutkittiin ja seurattiin jäällä JYPin lääkärin toimesta noin 20 minuutin ajan. Samalla odotettiin ambulanssin saapumista LähiTapiola Areenalle.

– Pelaaja oli tilanteessa tajuissaan koko ajan ja pelaajan kaikki raajat liikkuivat. Vainio vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin Keski-Suomen Keskussairaalaan, JYP kertoo.

JYP kirjoittaa tiedottavansa tilanteesta enemmän, kun jatkotutkimuksista saadaan lisätietoa.

Kello 19.55: Tapparan Hugo Gallet taklasi rajusti Ilveksen Ville Meskasta. Tuomaristo tutkaili tilannetta videoilta: tuomiona kahden minuutin rangaistus Gallet'lle päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ilveksen Ville Meskanen jää rujon taklauksen alle, tuomareilta pitkä tarkistus 3:12
Ilveksen Ville Meskanen jää rujon taklauksen alle, tuomareilta pitkä tarkistus.

Kello 19.54: Tilanne muuttuu Oulussa tiuhaan. Matyas Kantner vie KalPan nyt 3–2-johtoon. 34.26 taulussa.

KalPa tekee 2-3 maalin 1:07
KalPan Matyas Kantner nousee maalin kulmalle ja heläyttää.

Kello 19.51: Tuoreeltaan muuttuneita tilanteita: Kärpät 2–2-tasalukemiin Oulussa, HIFK puolestaan Turussa. Kärppien Arttu Alasiurua tekee liigauransa ensimmäisen maalin, HIFK:lla osuu Kristian Vesalainen, joka oli alustamassa avausmaalia. Iiro Pakarinen on nyt syöttäjänä, samoin Niklas Nykyri.

HIFK tekee 2-2 maalin 1:23
HIFK:n Kristian Vesalainen naulaa repun luukulta laatupetausten jälkeen.

Kärpät tekee 2-2 maalin 1:16
Kärppien Arttu Alasiurua tuulettaa riemukkaasti liigauransa ensimmäistä maalia.

Kello 19.49: KalPa on Oulussa 2–1-johdossa. Toisen erän ainokaisen on viimeistellyt maalin edustalta kuopiolaisvieraiden Kristjan Kombe.

KalPa tekee 1-2 maalin 1:08
Kristjan Kombe kauhoo KalPan johtoon Oulussa.

Kello 19.46: Ensimmäinen maali Tampereen paikallisessa on taululla. Sen tekee Tapparan Aapeli Räsänen. Philip Granathilta nähdään osuman pohjustanut laatutarjoilu vasemmalta laidalta maalin oikealle kulmalle.

Kello 19.45: HIFK:n Jori Lehterä tarjoaa nappisyötön maalin edustalle ja Iiro Pakarinen ohjaa limpun pömpeliin. Lehterä venyttää pisteputkensa samalla kahdeksaan otteluun. Osuman myös alustaneen Kristian Vesalaisen pinnaputki on puolestaan nyt kuuden ottelun mittainen. TPS–HIFK nyt 2–1, kun vajaat 35 minuuttia on takana.

HIFK tekee 2-1 maalin 1:04
HIFK:n Jori Lehterä ja Kristian Vesalainen venyttävät pisteputkiaan, Iiro Pakarinen maalaa.

Kello 19.42: Iikka Kangasniemi passaa Lubos Horkylle hyökkäysalueen keskustaan ja Horky sihauttaa taiston toisen osumansa. Pelicans johtaa nyt 4–0, ottelua pelattu 31.56.

Kello 19.40: Lukas Wernblom osuu Turussa jo toiseen otteeseen. Hän purjehtii läpiajoon ja TPS johtaa 2–0.

TPS tekee 2-0 maalin 1:29
TPS:n Lukas Wernblom osuu toistamiseen – nyt läpiajosta.

Kello 19.39: Summeri soi Jyväskylässä ja pitkään Juuso Vainion loukkaantumisen myötä kesken olleen ottelun avauserä on takana. JYP johtaa 1–0.

Kello 19.36: Pelicans on iskussa Lahdessa. Ryan Lasch laukoo nyt 3–0-osuman ranteella yläpeltiin. Ylivoimaosuman alustavat Iikka Kangasniemi ja Wyatt Kalynuk. Peliä takana 30.07.

Kello 19.34: Pelicansin Lubos Horky luutii 2–0-maalin. Hän yrittää ensin luukulta ja napauttaa sen jälkeen irtokiekon miinuskulmasta HPK-vahti Kim Saarisen patjojen kautta rysään. 28.10 pelikellossa.

Kello 19.29: SaiPa 2–1-johtoon Lukon vieraana. Otto Kivenmäki syöttää ja Antti Kalapudas karkaa läpiajoon. Siitä heiluu reppu.

SaiPa tekee 1-2 maalin 1:00
Antti Kalapudas painaa läpiajosta SaiPan johtoon Raumalla.

Kello 19.21: Keskisuomalaisen tietojen mukaan loukkaantunut ja jäältä ambulanssilla viety JYP-puolustaja Juuso Vainio on tajuissaan.

Kello 19.13: JYPiltä sähäkkä maali: Juuso Puustinen luistelee vauhdilla päätykiekkoon, syöttää nopeasti maalin vasemmalle kulmalle ja Alex Dostie iskee kotijoukkueen 1–0-johtoon ajassa 4.07.

JYP tekee 1-0 maalin 1:06
JYPin Juuso Puustinen kiitää päätykiekkoon ja Alex Dostie maalaa tarjoilusta.

Kello 19.09: Ottelu Jyväskylässä jatkuu. Peliä oli ehditty tahkota vain vajaat kaksi minuuttia, joten avauserää on runsaasti jäljellä.

Kello 19.07: Erotuomari on Jyväskylässä puhelimessa. Pelaajat lähtevät jäälle luistelemaan. Hallissa kuulutetaan, että ottelua ollaan jatkamassa muutaman minuutin päästä.

Kello 19.05: Ambulanssi on saatu pois, samalla jäätä ajetaan. Tuomaristo keskustelee valmentajien kanssa nyt siitä, miten jatketaan.

Ambulanssi poistuu jäältä Jyväskylän areenalla – JYPin ja KooKoon ottelua päätetään jatkaa 0:40
Ambulanssi poistuu jäältä Jyväskylässä.

Kello 19.04: Pelicans siirtyi HPK:ta vastaan Lars Bryggmanin ylivoimamaalilla 1–0-johtoon ajassa 15.11. Ottelu on ensimmäisellä erätauolla, samoin Lukko–SaiPa ja TPS–HIFK.

Kello 19.03: Ambulanssi lähtee liikkeelle Jyväskylässä. Yleisö taputtaa jälleen.

Kello 19.02: Kärppien Michal Kovarcik passitetaan ulos. 5+20 minuuttia poikittaisesta mailasta: hän rusikoi jäässä maannutta ja Gardineria taklannutta Currya rumasti niskaan.

KalPan Patrick Curry hakee hirmutaklausta Kärppien Reid Gardineriin, Michal Kovarcik kostaa ja vetää poikittaisella niskaan 4:45
KalPan Patrick Curry hakee kovaa taklausta Kärppien Reid Gardineriin – Michal Kovarcik kostaa ja vetää poikittaisella niskaan.

Kello 19.00: Vainio saadaan ambulanssiin. Yleisö osoittaa tukea aplodein.

Kello 18.59: Tilanne Jyväskylässä ei ole muuttunut. Ambulanssi on yhä päädyssä, samoin Vainio ja muita joukkueiden pelaajia.

Kello 18.57: KalPan kultakypärä Patrick Curry taklaa Kärppien Reid Gardineria, minkä jälkeen tunteet kuohahtavat ja Oulussa aletaan ottaa miehestä joukolla mittaa. Tilannetta lähdetään tutkailemaan videoilta.

Kello 18.54: Päähuomio on ollut Jyväskylän tapahtumien seurannassa. Ambulanssi on yhä jäällä ja ottelu kesken. Pelaajia on päädyssä.

Muuttuneita tilanteita: Kärpät–KalPa 1–1, Lukko–SaiPa 1–1. KalPan tasoituksen teki Juuso Mäenpää ajassa 10.27, SaiPan tasoituksen puolestaan Miska Siikonen ajassa 8.51.

KalPa tekee 1-1 maalin 0:59
Juuso Mäenpää iskee KalPan tasoituksen maalaamalla längistä.

SaiPa tekee 1-1 maalin 1:25
SaiPan Miska Siikonen nousee maalille ja osuu.

Kello 18.50: Ambulanssi peruuttaa jäälle Jyväskylässä.

Kello 18.48: Vainio makaa edelleen päädyssä, joukkueiden pelaajia ympärillään. JYP–KooKoo on ollut kesken noin kymmenen minuutin ajan.

Kello 18.42: Halli hiljenee Jyväskylässä vajaan parin minuutin kohdalla täysin. KooKoon Matic Török taklaa JYPin Juuso Vainion päädyssä laitaan, ja Vainio jää tuskissaan jään pintaan. Ottelu on ollut useiden minuuttien ajan kesken ja joukkueiden pelaajat ovat kerääntyneet Vainion ympärille. Pysäyttävä tapaus.

Kello 18.37: Raumallakin heilahtaa. Reilut kolme minuuttia takana, kun Jami Krannila naulaa luukulta. Steven Jandric petaa riistettyään kiekon SaiPa-puolustukselta maalin takaa: 1–0.

Lukko tekee 1-0 maalin 1:11
Lukon Steven Jandric riistää ja Jami Krannila kihauttaa tarjoilusta.

Kello 18.35: Kärppien tulikuuma kaksikko takoo: Michal Kovarcikilta sivuttaissyöttö hyökkäysalueella ja Reid Gardiner naulaa ranteella vuorenvarman maalin häkin ylärakenteisiin. 1–0 KalPaa vastaan ajassa 1.56. Maali on Gardinerille kauden 15:s.

Kärpät tekee 1-0 maalin 1:06
Kärppien tehokaksikko iskee: Michal Kovarcik petaa ja Reid Gardiner maalaa.

Kello 18.33: Kierroksen ensimmäinen osuma taululle: TPS:n Lukas Wernblom latoo irtolaatan HIFK:n häkkiin maalin edustalta. Kihausta edeltää Max Lindrothin petaus viivasta ja Eetu Päkkilän rystylusikointi luukulta. 1–0, kun taistoa on 1.11 takana.

TPS hurjana Turussa: Lukas Wernblom vie isännät nopeasti johtoon 1:28
TPS onnistuu nopeasti: Lukas Wernblom vie isännät nopeasti johtoon.

Kello 18.31: Nyt mennään! Ottelut JYP–KooKoo, Kärpät–KalPa, Lukko–SaiPa, Pelicans–HPK ja TPS–HIFK vauhtiin.

Kello 18.12: SM-liigan pistepörssin kärkisijoillakin käydään lennokasta kilpailua. HIFK:n Jori Lehterä on pörssikärkenä 25 pinnalla ja liitää peräti seitsemän ottelun pisteputkessa. Kärppien Reid Gardiner (22 pistettä) ja Michal Kovarcik (20 pinnaa) ovat lähimpänä ja voivat tänään niin ikään kaunistella numeroitaan.

Kello 18.02: Ilves tekee historiaa. Siitä tulee suomalaisessa urheilussa ensimmäinen seura, joka on loppuunmyynyt kahden eri lajin ottelut peräkkäisinä päivinä ja kerännyt yli 20 000 katsojaa. Tänään SM-liigassa on vastassa siis paikallisvastus Tappara, kun taas huomenna Ilves pelaa jalkapallossa Veikkausliiga-kauden päätösotelunsa SJK:ta vastaan ja sillä on mahdollisuus vielä mestaruuteen.

Kello 17.45: Ilves on sarjassa toisena, hallitseva mestari Tappara viidentenä.

Sarjan kärkijoukkue HIFK kohtaa tänään TPS:n vieraissa. Joukkueet pelasivat toisiaan vastaan juuri keskiviikkona Helsingissä, jolloin HIFK vei tiukan taistoin 4–3. HIFK on voittanut nyt viisi ottelua yhteen pötköön, sarjassa 12:ntena olevalla TPS:llä on puolestaan neljä tappiota letkuun.

Kello 17.43: Ilves saa Tapparaa vastaan huippuavun sairastuvalta, kun reilu viikko sitten CHL:ssä loukkaantunut tshekkiläispuolustaja Daniel Gazda palaa kokoonpanoon. Gazda on Ilveksen ykköspakkiparissa Jarkko Parikan vierellä.

Liigaviikko: SM-liigassa alkukauden odotetuin kohtaaminen – Karri Kivi näkee Tapparan pelissä ripauksen Raimo Summasta 3:04
Liigaviikko: SM-liigassa alkukauden odotetuin kohtaaminen – Karri Kivi näkee Tapparan pelissä ripauksen Raimo Summasta.

Kello 17.39: Tervetuloa seuraamaan illan SM-liigakierrosta! Muut viisi ottelua käynnistyvät kello 18.30, kun taas Ilves–Tappara pyörähtää tulille Ilveksen perustamisvuoden mukaisin numeroin 19.31. Kyseessä on kauden ensimmäinen Tampereen herruusottelu.

Hockey Night Perjantai -ottelun IlvesTappara studio käynnistyy MTV Katsomossa jo kello 19. MTV3-kanavalla lähetystä voi seurata kello 19.25 alkaen. Kaikki SM-liigaottelut näkyvät MTV Katsomossa.