Huomasitko? Olympiatähdellä todella poikkeuksellinen varuste – "Näytän pelottavalta"

Naisten kuulakarsinnassa huomio kiinnittyi yhdysvaltalaistyöntäjän erikoiseen, lajissa poikkeukselliseen maskiin, jota hän pitää päässään.

USA:n Raven Saunders varmisti Pariisin kuulakarsinnassa finaalipaikan vasta viimeisellä yrityksellään. Tokion vuoden 2021 olympiahopeamitalisti nähdään siis myös Ranskassa loppukilpailussa.

Lempinimellä Hulk tunnettu Saunders on aiemmin kertonut kärsineensä mielenterveysongelmista koko aikuisikänsä. Hän harkitsi jopa itsemurhaa Rion olympialaisten jälkeen. 

– Istuin autossani ja ajattelin itsemurhaa. Viimeinen puhelu psykologilleni pelasti minut, Saunders on kertonut Aftonbladetille aiemmin.

Saunders, 28, kilpailee erikoinen viritelmä päässään. Kuulantyöntäjän kasvot peittyvät maskin ja aurinkolasien alle kokonaan.

Hän ihmetytti urheilukansaa maskillaan jo Tokiossa. Tuolloin kasvoilla oli sarjakuvahahmo Jokerin ilme.

– Naamari symboloi synkkää taistelua, jota käyn itseni kanssa. Tunnen olevani osa armeijaa tai Navy Sealeja. Totta kai kyse on myös siitä, että näytän vähän pelottavalta, se ei tee koskaan pahaa, hän sanoo nyt ruotsalaisjulkaisulle.

Saunders kärsi hiljattain 1,5 vuoden mittaisen kilpailukiellon antidopingsääntöjen rikkomisen vuoksi. Hänen kehostaan ei löydetty dopingaineita, mutta yhdysvaltalainen laiminlöi olinpaikkatietojensa raportoinnin, mikä luokitellaan rikkeeksi.

Naisten kuulafinaali kisataan perjantai-iltana. 

Lue myös:

    Uusimmat