Lotta Haralalla tunteet pinnassa Reetta Hurskeen kohtalosta: ”Tämä on karua touhua”

Lotta Harala eteni ainoana suomalaisnaisena jatkoon Pariisin olympialaisten 100 metrin aitajuoksun keräilyeristä. Tilanteen ristiriitaisuutta lisäsi, että hän juoksi hitaammin kuin jatkosta pudonnut Reetta Hurske.

Harala ja Hurske joutuivat hakemaan välieräpaikkaa keräilyeristä keskiviikon alkuerien päälle 12,9 menneiden juoksujen jälkeen.

Vuorokautta myöhemmin Hurske juoksi omassa keräilyerässään ajan 12,83, mutta putosi välieristä maalikamerakuvan perusteella. Harala paineli seuraavassa erässä voittoon ajalla 12,86. Pelin henki oli raaka: vain erien kaksi parasta etenivät jatkoon.

Harala oli omasta erävoitostaan riemuissaan. Jatkopaikka tuli melkoisen taistelun päätteeksi.

– Minulla oli itse asiassa tänään vähän haasteita lähdön kanssa. Lähdin verkkakentällä useamman kerran niin sanotusti kyntämään sieltä telineistä. Sitten vain tsemppasin, että nyt kisaan hyvä startti, niin eiköhän se lähtenyt kyntämään oikein kunnolla, Harala nauroi.

– Ehkä sen ansiosta lähdin oikein voimalla työstämään sitä, ja huomasin puolessavälissä, että taidan olla johdossa ja nyt vain ”pidä, pidä, pidä”. Hitto, se pysyi, hän riemuitsi.

Vain hetkeä aiemmin Reetta Hurske oli käynyt suomalaismedian edessä itkien täpärää putoamista. Haralalta riitti myötätuntoa Tampereen Pyrinnön seurakaverinsa kohtalolle.

– Nostattaa aina tunteita pintaan, kun näen, että kaveri, varsinkin seuratoveri, jota olen pitkään seurannut, näen hänen itkevän siellä. Mutta ei siinä muuta kuin fokus omaan tekemiseen ja tällaista, Harala sanoi lähtökohdistaan.

Keskiviikon alkuerien jälkeen asetelma oli ollut toisin päin. 

– Minä olin eilen ihan maani myynyt. Sain itseni just ja just kammettua, että kaikki peliin. Hyvin epävarma olo. Reetalta huippujuoksu, suuri suru ja just ja just ulos. Sitten minä kasaan itseni ja suuri ilo, Harala sanoi.

– Tämä on karua touhua. Luulen, että myötäilemme niitä tunteita siksi niin paljon, että olen itse urheilu-urani aikana kokenut, uskoisin, että hyvin niitä ääripään tunteita.

Lue myös:

    Uusimmat