0,0 pistettä! Olympiaurheilijalle kävi nolosti

Amerikkalainen Alison Gibson koki kiusallisen hetken olympialaisten kolmen metrin ponnahduslaudalla, kun hän laskeutui jalat edellä veteen ja kirjasi avaushypystään pisteet 0,0.

Toisissa olympialaisissaan kilpaileva Gibson halusi varmistaa paikkansa kolmen metrin ponnahduslaudan välierissä.

Amerikkalaisurheilijan kisa alkoi kuitenkin huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun hän koki jännittävän hetken heti ensimmäisellä sukelluksellaan alkuerissä.

Yrittäessään sisäänpäin suuntautuvaa tuplavolttia, Gibsonin jalat osuivat ponnahduslautaan, kun hän pyörähti alaspäin kohti vettä.

Tilanteessa ei onneksi käynyt pahemmin, mutta kiusallisen laskeutuminen tarkoitti huonointa mahdollista pistemäärää ensimmäisestä yrityksestä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

– Löin kantapääni ja jalkani lautaan. Minulla on viiltoja jalkani sivussa ja loukkasin oikean kantapääni aika pahasti, mutta päätin jatkaa, Gibson sanoi myöhemmin.

Huolimatta pikaisesta toipumisesta ja suoritustensa parantamisesta, jäi Gibson alkueränsä viimeiseksi. Lopullinen pistemäärä 198,3 ei vienyt jatkoon, kun vain 16 parasta 28 hyppääjän joukosta eteni välieriin.

– Tänään ei mennyt niin kuin halusin. Minulla oli kipuja, mutta toivon, että kaikki katsojat näkivät, miltä näyttää nousta ylös ja jatkaa eteenpäin, vaikka asiat eivät menisikään niin kuin haluaisi. Kyse on taistelusta.

Kiinan Yiwen Chen eteni ykkösenä jatkoon ylivoimaisella tuloksella 356,40. Se oli lähes 20 pistettä enemmän kuin mitä toiseksi sijoittunut australialainen Maddison Keeney kirjautti.

Lue myös:

    Uusimmat