Huomasitko? Salpausselällä juhlinut ex-hiihtäjä kisasi yleisurheilumaaottelussa – naistenvaiva riesana

Ruotsalainen ex-maastohiihtäjä Lovisa Modig kilpaili ensimmäistä kertaa yleisurheilumaaottelussa Suomea vastaan. Riesana hänellä olivat kovat kuukautiskivut.

Modig, 31, on entinen oivan tason maastohiihtäjä. Hän ylsi henkilökohtaisessa maailmancup-osakilpailussa parhaimmillaan 25:nneksi. Vuonna 2021 hän nousi Lahdessa Salpausselän kisoissa maailmancupin palkintokorokkeelle, kun hän hiihti toiseksi sijoittuneessa Ruotsin viestijoukkueessa.

Modig päätti kuitenkin hiihtouransa viime vuonna ja alkoi satsata pitkän matkan juoksuun.

Nainen voitti tämän vuoden kesäkuussa 10 000 metrillä Ruotsin mestaruuden. Nyt hän oli ensimmäistä kertaa juoksemassa maaottelussa Suomea vastaan Helsingissä.

Modig sijoittui Helsingin Olympiastadionilla käydyssä 10 000 metrin kilpailussa kolmanneksi ajalla 35.08,20. Hän ilmaisi olleensa tulokseen tyytyväinen ottaen huomioon lähtökohdat – hän oli herännyt pahoihin kuukautiskipuihin.

– Siksi lopussa oli paljon heittelyä. Taistelin kouristuksia vastaan ja minun piti kaivaa viimeinen puristus itsestäni, Modig sanoi Expressenin mukaan.

Ensimmäisestä Finnkampen-edustuksesta luopuminen ei tullut kuitenkaan kivuliaan naistenvaivan myötä kyseeseen, vaan Modig halusi kokemuksen vyölleen.

Nöyrät suomalaisjuoksijat

Modigilta kysyttiin, onko hauskempaa lyödä suomalainen juoksuradalla vai hiihtoladulla.

– Täällä (juoksuradalla) he ovat nöyriä. He olivat oikein mukavia maalissa, hän alusti.

– Uskon, että hiihdossa on mukana enemmän arvovaltaa. Se on maastohiihdossa kovaa. Se on todella toinen toista vastaan.

10 000 metrin juoksussa on Modigin mukaan erilaista.

– Se ei ole kuin 100 metrillä, jolla jokainen ajattelee olevansa paras. Tässä taistelet enemmän itseäsi vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat