HUS viimeisteli päätöksen jättileikkauksista – lähes tuhat työpaikkaa vaarassa

Asiasta päätti tänään Husin yhtymähallitus osana vuoden 2025 talousarviovalmistelua.

Erikoissairaanhoidosta Uudellamaalla vastaavassa Husissa aloitetaan koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, Hus tiedottaa. Asiasta päätti tänään Husin yhtymähallitus osana vuoden 2025 talousarviovalmistelua.

Kokouksessa käsiteltiin myös talouden sopeuttamista vuosina 2025–2027.

Yt-neuvottelujen tavoitteena on 50 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Neuvottelut voivat johtaa enintään noin 990 henkilötyövuoden vähennykseen. Neuvottelujen piirissä on noin 28 000 henkilöä.

Husin sopeutustarve vuodelle 2025 on yhteensä 140 miljoonaa euroa.

Alijäämän kattamiseen vuosi lisäaikaa

Yhtymähallitus korostaa tiedotteessa, että potilasturvallisuus varmistetaan sopeutusohjelmissa.

Yhtymähallitus edellyttää, että Husin johto käynnistää heti tarvittavat neuvottelut Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kanssa siitä, että vuoden 2025 talousarviokehystä voitaisiin vielä tarkistaa yhtymähallituksen 6. toukokuuta 2024 esittämälle tasolle.

Yhtymähallitus edellyttää myös Husin johdon esittämään valtiolle, että Husin alijäämän kattamiseen saataisiin vuoden ajan lisäaikaa. Husin tulisi esittää valtiolle myös, että valtio osoittaisi erillismäärärahan hoitojonojen saamiseksi lainmukaiselle tasolle ja että yliopistosairaalarahoitus osoitettaisiin suoraan Husille.

Raaseporin ja Lahden toiminnot siirretään

Yhtymähallitus päätti myös, että Husin Raaseporissa ja Lahdessa sijaitsevat toiminnot siirretään liikkeenluovutuksena hyvinvointialueille.

Husin Raaseporin sairaalan vuodeosasto, päivystys ja tietyt tukipalvelut siirretään vuoden 2025 alusta alkaen liikkeenluovutuksella Husilta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Husin Lahdessa sijaitseva sädehoitoyksikkö siirretään liikkeenluovutuksella Päijät-Hämeen hyvinvointialueelle myös ensi vuoden alusta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat