Huuhkajat-kapteeni Lukas Hradecky hämmästeli Glen Kamaran roolitusta – "Edelleen yksi meidän parhaita"

Huuhkajien kapteeni Lukas Hradeckyn mielestä Glen Kamaran peluuttaminen ylempänä keskikenttäpelaajana syö Kamaran vahvuuksia.

Tavallisesti alempana keskikenttäpelaajana viihtyvä Kamara pelasi Irlanti-ottelussa selkeästi ylempänä kuin tavallisesti – niin sanotulla kymppipaikalla ja tuki vahvasti kärjessä pelannutta Joel Pohjanpaloa, kun Leo Walta ja Rasmus Schüller operoivat alempana pohjapelaajina.

Kamaran vahvuudet ovat pallollisessa pelissä, mutta Irlantia vastaan suomalaistaituri jäi todella vähille pallokosketuksille. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi Kamaran erilaista roolitusta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Glen nousi puolustaessa Jollen rinnalle prässäämään. He avasivat kolmella topparilla ja tarvitsimme toisen siihen. Glen on kaveri, joka pystyy sitä palloa pitämään, suojaamaan ja pääsemään yksi vastaan yksi -tilanteissa ohi, Kanerva kertoi.

– Toki ajatuksena oli, että myös tulee tarvittaessa tukemaan pelinrakentelua, minkä hän tekikin. Hän tuli sivulle hakemaan ja luomaan ylivoiman, koska heillä oli periaatteessa kaksi keskikenttäpelaajaa. Se oli se ajatus.

Kanervan toisella jaksolla tekemien vaihtojen myötä Kamara putosi takaisin tutulle pelipaikalleen ja Robin Lod otti hänen paikkansa. Tämä paransi heti Suomen pallollista peliä, kun Kamara pystyi pelaamaan syöttöjä hyökkääville pelaajille väleihin ja Lod jatkoi peliä pienillä, mutta erinomaisilla pikkusiirroillaan.

Huuhkajien kapteenin ja tähtimaalivahdin Lukas Hradeckyn mielestä Kamaran vahvuudet tulevat paremmin näkyviin nimenomaan keskikentän pohjalla.

– Kyllä palapelin palasten pitää olla jollain tavalla oikeissa kohdissa. Glen oli minunkin mielestäni vähän liian vähän pallossa. Hän on edelleen yksi meidän parhaita pallollisia pelaajia. Olisin mielelläni nähnyt hänet enemmän pallossa. Se kutospaikka on ehkä enemmän Glenin, Hradecky pohti pelin jälkeen MTV Urheilulle.

Huuhkajien riveistä on moneen kertaan painotettu, että joukkueen päätähtäin on Kansojen liigan sijaan asetettu keväällä alkaviin MM-karsintoihin. Tämä näkyy erilaisina kokeiluina kentällä.

– Totta kai päätavoite on edelleen ne karsinnat. Ymmärrän, että maaottelut ovat maaotteluita ja hakeminen on hakemista. Jollain tavalla pitää hakea sitä parasta versiota tästä joukkueesta. Sitä ei vain lyödä tuonne fläppitaululle, vaan pitää kokeilla. Kyllä ne palapelit alkavat sitten muodostua, Hradecky summaa.

Lue myös:

    Uusimmat