Huuhkajilla on valtava heikkous, johon vastustajat iskevät kerta toisensa jälkeen – "Ratkaisi pelin"

Erikoistilanteiden ja keskitysten puolustaminen on muovautunut Huuhkajille viime otteluissa hyvinkin suureksi heikkoudeksi.

Siitä saatiin osviittaa jälleen torstaina Irlantia vastaan. Irlannin 1–1-tasoitus syntyi sivuvapaapotkusta. Robbie Bradyn laadukas keskitys löysi Liam Scalesin, joka puski pallon Arttu Hoskosen ja Rasmus Schüllerin keskeltä maaliin.

Suomi päästi erikoistilannemaalin myös syyskuussa Kreikkaa vastaan, kun Fotis Ioannidis puski pallon kulmapotkusta ohi Lukas Hradeckyn.

Torstaina lähes jokainen Irlannin erikoistilanne loi vaarallisen tilanteen Huuhkajien maalille. Miksi vastustajien erikoistilanteet ovat Suomelle niin vaikeita? Päävalmentaja Markku Kanerva otti asiaan kantaa Irlanti-ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Melkein kaikkia joukkueita vastaan, kun katsoo hymnien aikana tietynlaista kokoeroa. Se on tietenkin yksi asia, Kanerva aloittaa.

Huuhkajat on käyttänyt harjoituksissaan paljon aikaa erikoistilannepelaamisen parantamiseen. Toistaiseksi työjälki ei kuitenkaan ole näkynyt vielä kentällä.

– Me ollaan niitä kyllä paljon jumpattu, käyty niitä läpi ja treenattu niitä. Viime kädessä se on kiinni siitä, miten niitä pelaajia pystytään kontrolloimaan. Totta kai siellä tulee yksi vastaan yksi -tilanteita. Välillä jopa vastustaja voittaa ne. Silloin meidän pitää tavallaan olla äijämäisempiä, olla rungossa kiinni ja häiritä ottamalla kroppakontakti siihen, Kanerva sanoo.

Haasteita on ollut myös keskitystilanteiden puolustamisessa. Jo pelkästään syksyn Kansojen liiga -otteluissa Kreikka, Englanti ja Irlanti ovat pystyneet haavoittamaan Suomea keskityspallojen kautta merkittävästi.

Torstaina Irlannin viime minuuttien voittomaali syntyi keskityksestä. Festy Eboselen keskistys leijaili taka-alueella vapaana olleelle Bradylle, joka tulitti pallon kylmän viileästi yläkulmaan ratkaisten näin voiton Irlannille.

Kanervan mukaan Irlannin keskitykset olivat yksi asia, jonka Huuhkajat oli huomioinut jo ennen peliä. Siitä huolimatta ratkaisumaali nähtiin nimenomaan keskityksen kautta.

– Toisessa maalissa ei ihan havainnoitu vastustajia tarpeeksi hyvin. Tiesimme sen, että keskityksissä he tuovat paljon miehiä boksiin. Nyt sinne jäi taka-alueelle Brady vapaaksi, mikä ratkaisi pelin, Kanerva harmittelee.

Huuhkajat jatkaa Kansojen liiga -urakkaansa sunnuntaina kotiottelulla Englantia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat