Hyundailta valtava liike moottoriurheilussa – iso varjo MM-rallin ylle

Hyundai tiedotti torstaina, että se aikoo hypätä moottoriurheilussa rata-autoilun WEC-sarjaan. 

Hyundai vahvisti torstaiaamuna, että se aloittaa lähitulevaisuudessa ratapuolella Genesis-luksusautobrändinsä alla. MM-rallissa yhtäjaksoisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan mukana olleen Hyundain on viime aikoina huhuiltu tähyilevän nimenomaan WEC-sarjaan. 

Hyundain lyhyessä tiedotteessa mainitsema LMDh-ohjelma viittaa autoihin, joilla voi kilpailla WEC-sarjassa sekä Pohjois-Amerikan IMSA-sarjassa. Merkin paikka WEC:ssä vaatii vielä sarjan valintakomitean hyväksynnän. 

Hyundain on voittanut MM-rallin valmistajien mestaruuden vuosina 2019 ja 2020. Se johtaa kuluvan kauden molempia MM-taistoja, kun sesonkia on jäljellä kolme osakilpailua.

Ilmoitus rata-autoaikeista asettaa kuitenkin Hyundain jatkon MM-rallissa epäilyksen alle. Viimeaikaisten huhujen mukaan Hyundai saattaisi jättää WRC-sarjan jo kauden 2025 jälkeen ja ulkoistaa rallitoimintansa yksityiselle tiimille. Talli ei ole vahvistanut mitään sen rallitoiminnan ympärillä pyörivistä spekulaatioista. 

Mitä Hyundain siirtyminen yksityistiimiksi tarkottaisi? Tästä keskusteltiin MTV Urheilun rallilähetyksessä viime sunnuntaina (video alla). 

Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi? 2:17
Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi?

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat