Hyundain MM-rallitähdelle tarjottiin huippupestiä – lähde: Toyota-kuvio sekoittaa pakkaa

Rallikonkari Dani Sordolta enteileviä sanoja kisamaalissa – "En tiedä, näettekö minua enää" 2:29
Dani Sordo vihjaili uransa päättymisellä jo kesäkuussa Sardiniassa sijoituttuaan kolmanneksi.

Dirtfish-sivusto uutisoi jo viime viikolla, että rallin MM-sarjassa Hyundaita 11 vuoden ajan edustanut espanjalaiskuljettaja Dani Sordo on nousemassa ensi kaudeksi tallin johtoryhmään. Belgialaismediassa kerrotaan aiheesta nyt enemmän.

La Dernière Heuren mukaan Sordolle on tarjottu ei enempää eikä vähempää kuin Hyundain tallipäällikön paikkaa. Tiimiä vuoden 2023 alusta lähtien johtaneen, viime vuoden lopussa koko Hyundai Motorsportin johtoon nousseen ja alun perin ratapuolella kannuksensa hankkineen Cyril Abiteboulin uskotaan johtavan Hyundain liittymistä WEC-sarjaan vuonna 2026.

Dirtfishin mukaan Sordo oli aiemmin Soulissa tapaamassa Hyundain johtoa ennen kuin hän matkusti viikonlopuksi Keski-Euroopan MM-ralliin tukemaan pitkäaikaista tiimikaveriaan Thierry Neuvillea mestaruustaistelussa. Belgialaislehden mukaan Sordon MM-rallivisiitillä oli myös toinen tarkoitus: orientoitua mahdollisesti pian alkavaan tallipäällikön tehtävään.

Sordo, 41, ei tiettävästi ole kuitenkaan valmis luopumaan lopullisesti kuljettajaroolistaan. DH:n mukaan hän suunnittelee hyppäämistä aavikko- ja erämaakisojen puolelle tavoitteenaan ajaa reilun vuoden kuluttua Dakar-rallissa. Tähän liittyy kuitenkin yksi iso mutta mahdollista Hyundai-pestiä ajatellen.

– Tässä asiassa on oltu yhteydessä... Toyotaan, lehti kirjoittaa.

– Ymärrämme näiden hankkeiden yhteensopimattomuuden Sordolle, jonka on tehtävä vaikea valinta.

Dirtfish kertoi Sordon esittäneen Hyundaille myös toiveen vielä yhdestä MM-rallista tallin rally1-autolla. Mitä ilmeisimmin kyseessä olisi toukokuussa ajettava Portugalin MM-ralli.

Lue myös:

    Uusimmat