Hyvää yötä, Ranska! USA:n koripallokullassa NBA-supertähden häkellyttävä heittonäytös

Yhdysvaltojen miesten koripallomaajoukkue otti odotetusti kultaa Pariisin olympialaisissa sunnuntaina, kun se kaatoi kisaisäntä Ranskan finaalissa lukemin 98–87. 

Taukotilanne oli 49–41 USA:lle. Kolmannessa erässä näytti siltä, että Yhdysvallat karkaa isänniltä, mutta Ranska tuli kerta toisensa perään lähelle. 

Päätöserässä se kairasi eron peräti kolmeen pisteeseen, mutta heti perään Yhdysvallat onnistui muutamissa tärkeissä heitoissa. Näissä loppuminuuttien osumissa kunnostautui varsinkin Stephen Curry, joka naulasi peräti kahdeksan kolmosta. Välierässä Curry heitti yhdeksän koria kaaren takaa.   

Ottelun tehokkaimmat olivat USA:lle Curry (24 pistettä) ja Ranskalle Victor Wembanyama (26). Yksi pelin hahmoista oli myös yhdysvaltalaissentteri Anthony Davis, joka kahmi yhdeksän levypalloa, ja runnoi niistä hyökkäyspäässä isoja koreja. Puolustuspäässä hän oli armoton. 

Yhdysvallat on voittanut nyt viisi olympiaturnausta peräjälkeen. Kevin Durantille kulta oli lajille ennätyksellisesti neljäs, LeBron Jamesille kolmas ja joukkueen kolmannella konkaritähdelle Currylle ensimmäinen. 

Ranskalle hopea oli kaikkiaan neljäs olympialaisissa, ja toinen peräkkäin. 

Lue myös:

    Uusimmat