Hyytävä tilasto Huuhkajien tappiokierteestä – avainpelaaja lataa: “Ihan sama millaista tiki-takaa”

Tulosruutu: Huuhkajat kärsi tappion Englannille – Arttu Hoskonen näki Suomen otteissa merkkejä paremmasta

Suomi on historiallisen heikossa vireessä, eikä se miellytä Huuhkajien pelaajia piristyneestä peli-ilmeestä huolimatta.

Huuhkajat kärsi Englannille 1–3-tappion loppuunmyydyllä Olympiastadionilla sunnuntai-iltana. Täten neljästä ensimmäisestä ottelusta tämän syksyn Kansojen liigassa on plakkarissa tasan neljä häviötä.

Tulos tarkoitti sitä, että Suomi on aloittanut uuden kilpailullisten otteluiden kampanjan heikommin kuin kertaakaan yli 30 vuoteen.

Kun kilpailullisten otteluiden tuloksia tarkastelee maaliskuun EM-jatkokarsintojen Wales-tappiosta alkaen, oli kyseessä lisäksi vasta toinen kerta 2000-luvulla, kun Suomi on hävinnyt viisi ottelua peräkkäin.

Tappiokierre ei ymmärrettävästi miellytä.

– Tulosurheiluahan tämä on. Ihan sama millaista tiki-takaa me pelattaisiin, koska jos emme voita, niin ei kukaan meistä pelaajista ole iloinen, sanoi Jere Uronen MTV Urheilulle ottelun jälkeen.

– Harmittaa aina kun hävitään, mutta toisaalta olet aina niin hyvä kuin sinun edellinen peli, joten ei voi jäädä rypemään itsesäälissä, kun ei taaskaan tullut voittoa.

Huuhkajien avaukseen palannut Uronen olikin tyytyväinen siihen, että jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon Englannin supertähtiä vastaan.

– Joka ikinen jätkä tässä joukkueesta pystyy katsomaan peliin ja olemaan ylpeä siiten miten kukin pelasi ja tsemppasi tänään, Uronen kannusti.

– Meidän pitää kuitenkin olla vielä parempia marraskuussa, jos me meinataan saada pisteitä mukaan. Se on suuri tavoite, joten hommat jatkuu

Huuhkajien ainoan maalin puskenut Arttu Hoskonen yhtyi Urosen puheisiin positiivisesta peli-ilmeestä.

– Meillä oli tarkoitus, että olisimme aktiivisempia ja prässäisimme ylempää. Siinä onnistuimme ihan hyvin. Saatiin pidettyä palloa, luotua tilanteita ja mielestäni prässi toimi ajoittain ihan hyvin, emmekä joutuneet puolustamaan matalalta niin pitkiä aikoja kuin vieraissa. Positiivisempi esitys kuin Wembleyllä, Hoskonen sanoi.

Hukattuja maalipaikkoja kuitenkin riitti, mikä harmitti etenkin hyökkäyspään pelaajia. Joel Pohjanpalon tilalle avaukseen noussut Benjamin Källman ei onnistunut hyödyntämään avausminuuttien maalipaikkaansa, minkä jälkeen Fredrik Jensen ampui kahdesti yli.

– Olisi pitänyt ja voinut tehdä maalin aiemmin. Paikat riittivät, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, kun meillä oli sitä hyvää hetkeä siinä. Niistä paikoista pitää vain tehdä maali. Se olisi voinut kääntää pelin, pohti Källman.

Putoamisvaarassa oleva Huuhkajat kohtaa kahdessa viimeisessä Kansojen liigan ottelussaan Irlannin vieraissa ja Kreikan kotona. Kreikka on kärjessä 12 pisteessä voitettuaan sunnuntai-iltana Irlannin 2–0. Englanti on toisena yhdeksässä pisteessä ja Irlanti kolmantena neljässä pisteessä. Lohkojumbo putoaa suoraan, kun kolmas karsii.

Lue myös:

    Uusimmat