Iäkäs poliisi kosketteli partiokaverinsa reittä partioautossa – "Ei ollut koskaan poliisin työssään kokenut, että hänen olisi pitänyt pelätä työkaveriaan"

Poliisimies sai sakot kopeloituaan työtoveriaan poliisiautossa.

Tapaus sattui Helsingissä tammikuussa 2018. Poliisit olivat työparina liikenteessä partioautolla, kun 50-luvulla syntynyt poliisimies oli alkanut sivellä uhrin reittä.

Uhri kertoi oikeudessa, että hänen partiotoverinsa oli liu’uttanut kämmentään pitkin hänen reittään edestakaisin polven ja haarojen välillä niin, että hänen kätensä oli myös osunut sukuelimiin. Uhrilla oli päällään poliisin virkahaalari. Teko loppui vasta, kun uhri siirsi miehen käden pois.

Uhri: Poliisina uhka on aina ennen tullut ulkopuolelta, ei työtoverista

Uhri kertoi oikeudessa pitäneensä tapahtunutta lääppimistä hyvin ahdistavana.

Asianomistaja ei ollut koskaan poliisin työssään kokenut, että hänen olisi pitänyt pelätä työkaveriaan, vaan uhka oli aina tullut ulkopuolelta, tuomiossa kirjoitetaan.

Mies kiisti syytteet. Hän ei kertomansa mukaan ollut laittanut kättään uhrin reidelle, ei ollut sivellyt sitä eikä myöskään puhunut poliisin partioautossa seksuaalissävytteisesti. Hän katsoi, että uhri oli yleisesti suhtautunut häneen torjuvasti pitkän partiotauon jälkeen. Hän kertoi yrittäneensä sen sijaan helpottaa partioautossa vallinnutta kireää tunnelmaa taputtamalla asianomistajaa olkapäälle.

Mies irtisanoutui lopulta itse

Mies oli asian takia pidätetty virantoimituksesta ja hän oli irtisanoutunut poliisin palveluksesta joitain kuukausia myöhemmin jääden eläkkeelle aikomaansa aiemmin.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen seksuaalisesta ahdistelusta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 30 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoitti 2010 euron seuraamusta. Lisäksi hänet määrättiin yhdessä Suomen valtion kanssa maksamaan uhrille 600 euroa korvauksena henkisestä kärsimyksestä ja 1500 euroa tilapäisestä haitasta.

Vuonna 1955 syntynyt mies valitti päätöksestä hovioikeuteen, joka piti tässä kuussa antamassaan ratkaisussa käräjäoikeuden ratkaisun voimassa.

Lue myös:

    Uusimmat