Ihanaa italialaista – viikonlopun herkkumenu

Sieni-pestolasagne
Julkaistu 23.10.2009 12:26(Päivitetty 01.11.2009 20:53)

Saapasmaan herkut kuuluvat monen suosikkiruokiin. Pitsa, pasta ja lasagne maistuvat melkein kaikille. Italialaisesta ruokakulttuurista puhuttaessa ei pidä unohtaa herkkusuiden suosikkia, suklaista tiramisua. Valitse suosikkisi Akin resepteistä ja herkuttele viikonloppuna italialaisittain!

Oliiviöljy maustaa alkupalat

Akin italialainen ateria aloitetaan tai basilikalla maustetulla salaatilla. Alkupaloina tai ruoan lisäkkeenä voi tarjota myös oliiviöljyllä ja yrteillä maustettua .

Tomaatti-mozzarellasalaatti

4 (noin 400 g) Pirkka tomaattia
1 pkt (220 g) Pirkka Parhaat mozzarella di buffala -juustoa
tuoretta basilikaa
noin 20 Pirkka Parhaat valkosipuli-persiljacrostinia
2 rkl Pirkka Parhaat ekstra neitsytoliiviöljyä, Italia
ripaus Pirkka Parhaat sormisuolaa
ripaus mustapippuria myllystä

Lohko tomaatit. Revi mozzarella.

Asettele vadille tomaatit, mozzarella ja basilikanlehtiä sekä vadin reunoille crostineja.

Valuta salaatille öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Makua parmesanista

Basilika-broileripasta

Simppeli ja makuja korostava muistuttaa italian lomamatkoista. Saapasmaassa täytteitä käytetään kohtuudella. Rapea pohja, maukas tomaattikastike ja kunnon juusto ratkaisevat lopputuloksen. on täytetty pitsa, Akin versiossa rapean kuoren alta paljastuu mehevä kinkku-tomaattitäyte.

Suomalaisten ehdoton pastasuosikki on simppeli Herkullinen ja edullinen pasta sopii hyvin myös arkiherkutteluun. on toinen ruokaisa pastaklassikko. Akin versio saa makua sinihomejuustosta.

Pestolla maustettu maistuu myös kasvissyöjille. Mehevä lasagne kypsyy uunissa alle tunnissa.

Kirjolohi-sienirisotto

Parmesaanilla maustettu ihanan kermainen risotto kuuluu myös saapasmaan herkkuihin. Elegantti maustetaan kotoisasti tillillä.

Pinaatti-juustopasta

Pinaatti-juustopasta

1 pkt (250 g) Pirkka pinaatti fettuccine-tuorepastaa

Kastike:
1 ps (150 g) pinaattia (pakaste)
1 rs (200 g) maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli, yrtti tai katkarapu)
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Lisäksi:
Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan, 2-3 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata pinaattipalat kattilassa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta kastike ripauksella mustapippuria.

Valuta keitetty pasta ja sekoita kastike kuuman pastan joukkoon. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Dolci

Tiramisu

Italialaisista jälkiruoista on ehdottomasti tunnetuin. Tiramisun pohjan voi valmistaa joko kekseistä tai leipoa itse kakkupohjan, joka kostutetaan vahvalla kahvilla ja liköörillä.

Kermainen mascarpone-tuorejuustosta valmistettu täyte sulaa suussa. Jos et löydä mascarponea, voit korvata sen tavallisella tuorejuustolla tai maitorahkalla.

Vadelma-jogurttitiramisu

1/2 pkt (à 175 g) Pirkka kaurakeksejä
1/2 dl kuumaa kahvia

Vadelmatäyte:
3 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 ps (200 g) Pirkka vadelmia (pakaste)
3 rkl Pirkka mustaherukkamehua
1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Jogurttitäyte:
1 dl Pirkka vispikermaa
1/2 tlk (à 400 g) Pirkka AB maustamatonta jogurttia
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Paloittele ja levitä keksit lasikulhon pohjalle. Kostuta keksit kahvilla.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon jäiset vadelmat (jätä koristeeksi muutama). Kiehauta. Lisää mustaherukkamehu.

Sekoita keskenään vesi ja perunajauhot. Siirrä kattila pois levyltä.

Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin kuumalle levylle ja kiehauta kiisseli. Ripottele kiisselin pinnalle sokeria. Jäähdytä kattila kylmässä vedessä.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri ja vanilliinisokeri.

Kaada jäähtynyt vadelmakiisselikeksien päälle. Levitä pinnalle jogurttiseos. Koristele vadelmilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle