Iivo Niskaselta tymäkkä murjaisu – hänet lyönyt suomalainen harkitsi merkillistä liikettä

Johannes Hösflot Kläbo jatkoi juhliaan ja suomalaiset jäivät edelleen kärkikymmenikön ulkopuolelle, kun maastohiihdon maailmancup jatkui miesten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla. Markus Vuorela oli Trondheimissa suomalaisista parhaana 13:s ja olympiavoittaja Iivo Niskanen 14:s.

Vuorela iloitsi uransa parhaasta normaalimatkojen cupsaavutuksesta. Korkein odotuksin Trondheimiin lähtenyt Niskanen pettyi valtavasti, kun hän epäonnistui sekä yhdistelmäkilpailussa että yleensä takuuvarmassa menestyslajissaan, perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä.

– Huono päivä kuten tuloksista näkee. Tämä oli tasoni tänään, Niskanen sanoi hiihdostaan.

Niskanen kamppaili kilpailun alussa kärkisijoista, mutta sijoitus valui matkan edistyessä alaspäin. Lopputulos ei varmasti vastaa Niskasen suorituskykyä, mutta hän ei suostunut moittimaan välineitään.

– Tämä on tällaista välillä. Tulos on monien asioiden summa, mutta tänään ei menokaan varmasti ollut parasta, Niskanen pyöritteli vastauksiaan välinekysymyksiin.

– Kalusto on varmasti ihan hyvä. Pitää treenata kovempaa, hän murjaisi.

Vuorelalta jopa uran parasta

Trondheimin kaikki kolme kilpailua voittanut Kläbo kukisti kympillä norjalaiset joukkuetoverinsa Pål Golbergin ja Henrik Dönnestadin parillakymmenellä sekunnilla. Ruotsin neljänneksi sijoittunut Calle Halfvarsson onnistui rikkomaan kuuden norjalaishiihtäjän rintaman kilpailun kärkisijoilla.

Vuorela ja Niskanen olivat lopputuloksissa perättäisillä sijoilla reilun minuutin päässä kärjestä. Vuorela onnistui taktiikassaan, kun hän jättäytyi takaa lähteneen Erik Valnesin peesiin.

– Harkitsin jopa kolme sekuntia myöhäistä starttia, mikä on säännöissä sallittu. Lähdin silti normaalisti, mutta aloitin rauhallisesti ja Valnes tuli ohi jo ensimmäisen nousun päällä, Vuorela kertasi kilpailua.

– Tiesin, että tulee hyvä kisa, jos pysyn Valnesin vauhdissa. Peesit ovat karttaneet minua, mutta nyt osui.

Vuorela sai norjalaiselta kuuden kilometrin vetoavun. Hiihto sujui muutenkin hyvin.

– Hiihto tuntui jopa kivalta. Välillä teki jopa mieli hieman vetää, mutta mäkien päällä tuli aina kiire Valnesin kyytiin. Myös sukset olivat tosi hyvät. Tälli (voiteiden yhdistelmä) osui nyt tosi hyvin kohdalleen, Vuorela jatkoi.

Vuorela nautti onnistumisesta, kun sijoitukset olivat valahtaneet Rukan kympin 19. sijan jälkeen 30:n huonommalle puolelle.

– Nyt selvisi, ettei perinteinen hiihtotapa ole minulta sittenkään hukassa. Pääsin myös näyttämään, että hyvänä päivänä pystyn maailmancupissa 20 parhaan joukkoon.

Hyvärisen ruuti kostui skiathlonissa

Lauantain yhdistelmäkilpailussa 15:nneksi hiihtänyt Perttu Hyvärinen oli kympillä 24:s, Ristomatti Hakola 26:s, Arsi Ruuskanen 34:s ja Lauri Vuorinen 35:s.

– Huti päivä, Hyvärinen huokaisi.

– Yhdistelmä vei mehut ja epäonnistuin suksien valinnassa. Suksi oli liian korkea, eikä ollut pitoa.

Hakola hiihti nousujohteisesti, mutta pettyi vauhtiinsa.

– En päässyt mihinkään. Minulta varmaan huonoin perinteisen hiihto kymmeneen vuoteen, Hakola murjaisi.

Ruuskanen tuli pitkän nousun hyvin, mutta alkoi menettää sijoituksia tasatyöntöosuuksilla.

– Lähdin kovaa, nousu meni hyvin, mutta tarvitsen tasatyöntöön lisää ruutia, Ruuskanen havaitsi.

Lue myös:

    Uusimmat