IL: PS-kansanedustaja nosti lähes 12 000 euron kilometrikorvaukset viidessä kuukaudessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen laskutti eduskunnalta 11 970 euroa verovapaita kilometrikorvauksia, kertoo Iltalehti. Lehti keräsi tietonsa helmi-heinäkuussa, eli viiden kuukauden aikana.

Koponen nousi kertaheitolla kansanedustajien kilometrikorvausten listan kärkeen muutettuaan Ypäjälle keväällä avioeron jälkeen. 

Ypäjälle on eduskuntatalolta 140 kilometriä, ja kilometrikorvaus on maksettu IL:n mukaan 80 edestakaisesta ja kuudesta yhdensuuntaisesta matkasta.

Kuusi seitsemästä eniten kilometrikorvauksia laskuttavista kansanedustajasta oli IL:n selvityksessä perussuomalaisia.

Tästä on kyse

Eduskunnan matkustussäännön mukaan eduskuntatyöhön liittyvät matkat kuljetaan ensisijaisesti julkisia liikenneyhteyksiä hyödyntäen, mutta Ypäjältä niitä ei juuri ole tarjolla, joten Koponen saa käyttää autoaan. Koposelle ratkaisu on taloudellisesti kannattava, sillä hän ajaa sähköautolla tai hybridillä, jota saa ladata eduskunnan parkkihallissa maksutta.

Eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo kuitenkin Iltalehdelle eduskunnan selvittävän, miten edustajilta voisi laskuttaa sähköautojen lataamisesta.

Kansanedustajien kilometrikorvausmalli on palkansaajia avokätisempi, mutta se korvausten laskutus on rajoitettu kahteen edestakaiseen matkaan viikossa. Palkansaaja voi saada Ypäjän ja eduskunnan välillä auton käytöstä vuodessa noin 9 500 euron verovähennykset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja