10 vuotta sitten verosuunnittelu oli Sanna Marinille "yhteiskunnan syöpä" – nyt hän harjoitti sitä itse

Kymmenen vuotta sitten Sanna Marin kutsui verosuunnittelua "yhteiskunnan syöväksi". Nyt Kauppalehti kertoo artikkelissaan entisen pääministerin harjoittaneen sitä itsekin.

Analyytikko vihjasi verotarkastuksesta

Kauppalehti käsitteli tämänpäiväisessä analyysiartikkelissaan entisen pääministerin Sanna Marinin (sd.) yrityksen liiketoimintaa toteamalla muun muassa, että verotarkastus voisi olla paikallaan.

Kauppalehden analyytikko Ari Rajala kirjoitti tänään julkaistussa lehden artikkelissa, että Marinin yrityksen maksamien verojen perusteella voisi päätellä, että edustuskulut nostavat yhtiön veroprosenttia. Rajala nosti analyysissään esiin myös sen, olisiko aihetta verotarkastukselle.

Marin pyörittää MA/PI Oy- yritystä yhdessä entisen erityisavustajansa Tuulia Pitkäsen kanssa.

Verosuunnittelua

Rajala myös kommentoi Marinin optimoineen osingon niin, että sitä jaetaan edullisella 7,5 prosentin verolla.

Aiemmin Marin on paheksunut verosuunnittelua, kertoo Kauppalehti. Vuodelta 2014 peräisin olevassa blogikirjoituksessaan hän kertoi pitävänsä verosuunnittelua yhteiskunnan kannalta ongelmallisena, vaikka se laillista ja yksilön näkökulmasta järkevää onkin.

Kirjoituksessaan hän kutsui verokikkailua "yhteiskunnan syöväksi", joka murentaa kansalaisten yhteisvastuuta ja keskinäistä luottamusta.

Vuonna 2014 Marin toimi Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja SDP:n varapuheenjohtajana.

Blogi on poistettu Marinin nettisivuilta, mutta sitä voi lukea kuvakaappauksia tallentavasta Internet Archive -tietokannasta, Kauppalehti kertoo.

Kauppalehdelle Marin kertoi tekstiviestitse allekirjoittavansa tekstinsä edelleen.

KL: Marin allekirjoittaa sanansa edelleen

Marin otti analyytikon sanoihin tänään kantaa viestipalvelu X:ssä. Päivityksessään Marin kertoo nostavansa palkan yrityksestä ansiotulona, ei muuntaen sitä pääomatuloksi osinkojen kautta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samaisella alustalla esimerkiksi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä on kommentoinut tapahtunutta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tässähän kuulostaa siltä, että missä Marinilla oli ennen herrojen elkeet tarttuneet renkiin, nyt on kapitalistin otteet tarttuneet sosialistiin, Mäkelä kirjoitti.

Lue myös: