IL: Yle maksoi hallintoneuvostonsa puheenjohtajan 25-vuotishäämatkan kulut Pariisiin

Yle maksoi hallintoneuvostonsa puheenjohtajan, kokoomuksen kansanedustajan Sinuhe Wallinheimon 25-vuotishäämatkan kulut Pariisiin, kertoo Iltalehti.

Wallinheimo oli Pariisissa Ylen kustantamana seuraamassa olympialaisia, mutta samalla häämatkalla puolisonsa kanssa.

Wallinheimo kertoi yhdistelmämatkastaan myös Instagramissa 9. elokuuta, kun hän julkaisi kuvan olympialaisten kisakatsomosta Eiffel-torni taustalla.

– Kiitos Pariisi. Mikä unohtumaton 25-v häämatka, Wallinheimo kirjoitti sydänemojin kera.

Jos Instagram-kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Wallinheimo kommentoi Iltalehdelle, että olympiamatkan tarjoaminen hallintoneuvoston puheenjohtajalle on ollut Ylellä perinteinen tapa.

Yle lisäksi maksoi häämatkalla mukana olleen Wallinheimon vaimon neljän hotelliyön kulut, lukuun ottamatta tämän aamiaisia ja veroja.

Ylen brändi- ja viestintäjohtaja Jere Nurminen kertoo Iltalehdelle, että Wallinheimon matkan kokonaiskustannukset olivat 3 150 euroa, joista matka- ja majoituskuluja oli noin 1 828 euroa.

Nurmisen mukaan päätöksen Wallinheimon kulujen kuittaamisesta teki Ylen urheilu- ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen, joka siirtyy vuodenvaihteeseen mennessä Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavaksi päätoimittajaksi.

Sinuhe Wallinheimo ei Iltalehden toistuvista kysymyksistä huolimatta vastannut, onko hänestä sopivaa vastaanottaa kyseisen kaltaisia etuja toimiessaan Ylen toimintaa valvovan elimen johtajana.

Lue myös:

    Uusimmat