Tällainen oli Sinuhe Wallinheimon kohutun Yle-matkan ohjelma

Wallinheimon matka Pariisiin sisälsi Yle-pomon mukaan ohjelmaa päivittäin kello 9–22 välillä.

Yleisradion hallintoneuvoston puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon (kok.) Pariisin-matkasta syntyi kohu, kun Iltalehti uutisoi, että Wallinheimo juhlisti matkalla myös 25. hääpäiväänsä vaimonsa kanssa.

Wallinheimon matkan maksoi Yleisradio, mutta hänen vaimonsa maksoi matkansa itse lukuun ottamatta hotelliöitä. IL:n mukaan Wallinheimon matkan kustannus oli 3 150 euroa. 

Wallinheimolla ei ollut MTV:lle asiaan uutta kommentoitavaa.

– Minulle Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajana matka maksettiin, kuten aiemminkin on toimittu. Vaimoni maksoi kaikki matkansa kulut itse. Omien kulujen maksaminen on normaalikäytäntö, jos jollain lähtee esimerkiksi puoliso matkalle mukaan, Wallinheimo viestitti tekstiviestitse MTV:lle sunnuntaina.

Ylen urheilu ja tapahtuma -yksikön johtaja Panu Pokkinen toteaa MTV Uutisille, että Wallinheimon matkan ohjelma Pariisin olympialaisiin oli hyvin tiivis. 

Wallinheimon mukaan Pariisissa käytiin keskustelua liittyen Ylen tuottamaan kesä- ja talviolympialaisten kansainväliseen kuvamateriaaliin.

– Huomionarvoista kisavierailussa on myös, että kesä- ja talviolympialaiset nähdään Ylellä vuodesta 2026 alkaen entistä laajemmin ja ilman lajirajoituksia, Wallinheimo sanoo MTV Uutisille.

Matka herätti kuitenkin laajaa keskustelua muun muassa X:ssä, jossa sen tarpeellisuutta kyseenalaistettiin.

Tällainen ohjelma oli

MTV Uutiset sai Ylen urheilu ja tapahtumat -yksikön johtajalta Panu Pokkiselta kyseisen matkan ohjelman.

Pokkinen sanoo, että ohjelma oli tiivis ja päivän ohjelmaa oli keskimäärin kello 9–22 välillä.

– Olympiatapahtumien ohessa oli lukuisa määrä sidosryhmätapaamisia ja syventymistä alati kansainvälistyvään urheilun ja viihteen mediabisnekseen, Ylen rooliin siinä sekä tekemiseen ja osaamiseen tuotannon ja sisältöjen osalta, Pokkinen alustaa.

Saapumispäivä ja ensimmäinen kokonainen päivä

Pariisiin saavuttiin iltapäivälennolla. Saapumispäivän ohjelmassa oli majoittumisen lisäksi tapaaminen Ylen urheilujohdon, olympialaisten päätuottajan sekä Suomen olympiakomitean kanssa. Myös matkan ohjelmaa, olympialaisia ja Ylen tuotantoa käytiin läpi.

Olympiakomitean tapaamisessa varapuheenjohtaja Hanna Hartikainen ja kansainvälisten asioiden päällikkö Niina Toroi antoivat ajankohtaiskatsauksen kisoihin ja olympialiikkeeseen sekä kotimaisen urheilun tilanteeseen.

Ensimmäisenä kokonaisena päivänä seurattiin aamupäivällä ratsastuskilpailua. Ohjelman mukaan tavattiin myös Suomen ratsastajainliiton edustusta.

Iltapäivällä ohjelmassa oli Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja sen ppuheenjohtajan Sebastian Coen isännöimä "World Athletics Legends" -kutsuvierastilaisuus, jossa juhlinnan kohde oli erityisesti suomalaislegenda Paavo Nurmi.

Paikalla oli Pokkisen mukaan hyvin paljon niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin sidosryhmiä, esimerkiksi Suomen kansainvälisen olympiakomitean jäsenet Sari Essayah (kd.), Emma Terho sekä Suomen Pariisin-suurlähettiläs Matti Anttonen.

Illalla ohjelmassa oli paini- ja beach volley -tapahtumat. 

Toinen päivä

Seuraavana päivänä siirryttiin kansainvälisen mediakeskuksen läheisyyteen, jossa seurattiin seinäkiipeilyn pikakilpailua.

Päivällä tutustuttiin olympialaisten mediatuotantoon ja mediakeskukseen.

Päivän ohjelmaan kuuluivat myös keskustelut liittyen Yleen ja sen kansainvälinen toimintaan (EBU, European broadcasting union ja OBS, Olympic broadcasting service) sekä tutustuminen Ylen kotimaan tuotantoon ja paikanpäällä olevan tiimin tapaamiseen.

Paikalla olivat alustamassa ja keskustelemassa muun muassa Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen ja tiimin vastuuhenkilöt, EBUn ja OBS:n henkilöitä sekä Sveriges Radion johtoa. 

Illalla vuorossa oli yleisurheilun iltakilpailun seuraamista sekä tapaaminen Suomen yleisurheiluliiton edustajien kanssa.

Kolmas päivä

Kolmantena päivänä seurattiin yleisurheilun aamukilpailua.

Kilpailun yhteydessä oli Pokkisen mukaan myös tapaamisia muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön, valtion liikuntaneuvoston ja olympiakomitean edustajien kanssa.

Päivällä oli tapaaminen OBS:lle yleisurheilua tuottavien vastuuhenkilöiden kanssa sekä perehtymistä Ylen kansainväliseen yleisurheilutuotantoon. Samassa yhteydessä tavattiin myös urheiluministeri ja olympiakomitean johtoa.

Illalla vuorossa oli yleisurheilun iltakilpailun seuraamista.

Kotiinpaluupäivänä osallistujilla oli vapaata ohjelmaa ennen iltapäivän lentoa.

Lue myös:

    Uusimmat