Wallinheimo MTV:lle: Ylen hallintoneuvosto käynee läpi Ylen koulutuskohua ja päätoimittajan toimintaa

Ylen hallintoneuvosto tullee käymään läpi Ylen koulutuksista noussutta kohua ja päätoimittaja Jouko Jokisen toimintaa seuraavassa kokouksessaan, kertoo hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo (kok.).

Ylen hallintoneuvoston perussuomalaiset kansanedustajat vaativat eilen selvitystä Ylen monimuotoisuuskoulutuksista ja rahankäytöstä sen jälkeen, kun toimittaja Sanna Ukkola oli julkaissut aiheesta kolumnin ja videoita viestipalvelu X.ssä.

Lisäksi keskustelua herätti Ukkolan julkaisema kuva väitetysti Ylen päätoimittajan Jouko Jokisen lähettämästä sähköpostiviestistä, jossa Ukkolan kirjoituksia kuvaillaan "harhaisiksi". Jokinen ei kiistänyt lähettäneensä viestiä.

Pidätkö Ylen hallintoneuvoston puheenjohtajana perussuomalaisten vaatimaa selvitystä tarpeellisena, ja aikooko hallintoneuvosto kuulla Jouko Jokista hänen epäillystä sähköpostivastauksestaan?

– Uskoisin, että käymme näitä läpi ainakin yleisellä tasolla seuraavassa hallintoneuvoston kokouksessa, hallintoneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo (kok.) viestittää MTV Uutisille.

Mitä ajattelet keskustelusta, joka on noussut Ylen koulutustoiminnasta ja Ylen päätoimittajan Jouko Jokisen epäillystä toiminnasta?

– Yleisesti ottaen näistä "kohuista" voin todeta sen, että on aina parempi toimia niin, että et edes anna omalla tekemiselläsi niihin mahdollisuutta, Wallinheimo kommentoi.

Wallinheimon mukaan hallintoneuvosto tulee seuraavassa kokouksessaan käsittelemään parlamentaarisen Yle-työryhmän mietintöä, jos se ehtii valmistua ajoissa.

Työryhmän työ on jumissa, mutta kokousta suunnitellaan pidettäväksi ensi viikolle, kertoi työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinentoissa päivänä MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat