Ilkka Herolalla ei hellittänyt: "Ulos tai tulos"

Suomen yhdistetyn kärkimiehet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola joutuivat jälleen pettymään maailmancupin kilpailussa Saksan Oberstdorfissa. Sijoitukset paranivat lauantaista, mutta Hirvosen sunnuntain 15. ja Herolan 16. sija eivät olleet sitä, mitä he hakivat vuoden ensimmäiseltä kilpailuviikonlopulta.

– Ei riittänyt tänäänkään. Hyppy oli aavistuksen verran parempi kuin eilen, mutta jäi kriittisesti, ettei täysillä avaaminenkaan riittänyt ladulla. En kerennyt letkan kyytiin, Herola harmitteli Suomen Hiihtoliiton äänitteellä.

Letkaan ehtiminen olisi vienyt tiukassa kilvassa kärkikymmenikköön.

– Linjanveto oli tiukka, ulos tai tulos. Tämä oli nihkeä viikonloppu, Herola myönsi kolmen vuoden takaisen MM-hopeansa kilpailumaisemissa.

Hirvonenkaan ei ollut tyytyväinen hyppyynsä Oberstdorfin normaalimäessä.

– Kiva, että huonolla hypyllä lentää noille sijoille. Lähtöpaikka oli ok, mäen jälkeen 16:ntena ollut suomalainen sanoi.

Ladulla kävi köpelösti. Sijoitus parani vain pykälän.

– Kaikki lähtivät hirveällä rynnimisellä ensimmäiselle kierrokselle. Meni itseltä yli. Ei riittänyt, että olisin päässyt porukkaan mukaan. Toisella kierroksella piti ottaa happea, että pääsee pois ladulta, Hirvonen kuvaili rankkaa 7,5 kilometrin taivalta.

Maailmancupia johtava Norjan Jarl Magnus Riiber voitti, Itävallan Stefan Rettenegger oli toinen ja Saksan Manuel Faisst kolmas.

Arttu Mäkiaho oli 34:s ja Perttu Reponen 40:s.