Ilveksen satumainen startti kääntyi luisuun – Karri Kiveltä tyly huomio: "Ne jäävät tekemättä"

Satumaisesti kauden aloittanut Ilves on hiipunut alkukauden loistosta. Asiantuntija Karri Kivi näkee joukkueen välttelevät perusasioiden tekemistä.

Ilves aloitti kauden seitsemällä peräkkäisellä voitolla, mutta sen jälkeen on ollut vaikeampaa. Kuudesta seuraavasta ottelustaan joukkue on voittanut vain kaksi. Viime perjantaina Tappara nuiji keltavihreän tamperelaisryhmän maalein 5–1.

– Ilveksestä voisi sanoa, että niiltä jäävät tyhmät hommat tekemättä. Se osui mun silmään, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi sanoo.

– Sellaiset ei niin kivat hommat: blokataan kuteja, vähän puolustetaan tiukemmin. Ne jäävät tekemättä. Eli ne, mitkä ovat jääkiekon arkea.

Kiven mukaan esimerkiksi SM-liigan tämän hetken kärkikaksikko HIFK ja Tappara hoitavat "tyhmät hommat" Ilvestä paremmin.

– Sen takia he ovat siellä kärjessä, ja Ilves tullut alas.

Kivi näkee Ilves-pelaajien myös joutuvan tällä hetkellä miettimään liikaa pelaamistaan. Asia pisti silmään Tampereen paikallispelissä, kun verrokkina oli juuri Tappara.

– Ilves joutuu liikaa miettimään, meneekö ne vai ei. Siinä on vähän pelikin kadonnut, Kivi sanoo. 

– Ilveksen hyökkääjät, välillä ne menivät kaksi samaan pelaajaan, välillä jäi puoleen väliin, kun ei ne tienneet, että meneekö vai ei. Jos vertaa esimerkiksi Tapparaan, ne menee aina. Se on selkeämpi. Johtoasemassa Tappara alkaa katsomaan, että mennäänkö vai ei.

Huoleen ei Tampereen Ilves-puolella kuitenkaan ole Kiven mielestä aihetta.

– Se on ihan normaalia joukkueella, jolla on noin paljon pelaajia vaihtunut ja valmennus, että otetaan takapakkia.

– Siinä täytyy aina vähän palata takaisin, mikä Ilvekselläkin on. Täytyy saada jengi taas tekemään vähän niitä tyhmiä, ikäviä juttuja.

Ilves kohtaa tiistaina kotikentällään HPK:n kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat