Ilves-tähdestä muotoutunut karmea peikko Tapparalle – ketjukaveri osasi odottaa näytöstä: "Olen koko kauden sen tiennyt"

Ilves tekee 1-1 maalin 1:34
Oula Palve laukoo Ilveksen tasoituksen kaamealla rannelaakilla.

Ilveksen Oula Palve säkenöi suurimpana sankarina, kun Ilves kaatoi Tapparan Palven kahdella osumalla maalein 21. Palve on kurittanut Tapparaa tällä kaudella peräti seitsemällä maalilla.

Palve räjäytti täpötäyden Nokia Arenan huutoon ajassa 59.57 laukomallaan voittomaalilla. Maali syntyi ylivoimalla Tapparan Nicholas Halloranin saatua 5+20 minuutin rangaistuksen huitomisesta.

Ottelun jälkeen Palve kertoi olleensa hyvin kartalla ajan kulusta.

En ihan noin tarkalleen, mutta tiesin, että on alle kymppi varmaan (jäljellä). Tiesin, että jos vielä syötetään mulle, varmaan lauon suoraan siitä. En lähtenyt katsomaan enää syöttöä.

Huima loppuratkaisu maistui illan sankarille.

Oli makee. Varsinkin tollainen dramaattinen loppu tuohon. Itekin oikein heräsi, kun yleisö mylvi maalin jälkeen. 

Ilves tekee 2-1 maalin ylivoimalla 2:32
Oula Palveen laukaus räjäyttää Nokia Arenan yleisön huutoon.

Palvesta on muotoutunut ensimmäisellä Ilves-kaudellaan todellinen Tapparan kaataja. Keskushyökkääjä on tehnyt seitsemän kauden 20 maalistaan Tapparaa vastaan.

Nyt on kulkenut ihan hyvin noita vastaan. Tykkään pelata, Palve hymyili vaatimattomasti.

Syöttelijä laukoikin itse

Tappara meni ottelussa johtoon jo avausminuutilla, kun Nicholas Baptiste onnistui. 

Palve kuittasi ottelun tasoihin reilun 35 minuutin pelin jälkeen. Sentteri karkasi 21-ylivoimahyökkäykseen maalipyssy Jani Nymanin kanssa, mutta syötön sijaan päätti itse laukoa kaamean rannelaakin ohi Christian Heljangon

Yleensä tollaisesta tilanteesta yritän aina syöttää, jos on vain paikka. Varsinkin, jos on leftin (pelaaja) siellä toisella puolella, että pääsee suoraan vetämään, Palve pyöritteli.

Se (puolustaja) pelasi kummallisesti ihan meidän välissä ja sitten Heljanko jätti hanskaa sen verran auki. Mulla on hyvä veto niin ajattelin, että laitan sinne.

Hyökkäyksessä mukana ollut 19-vuotias Nyman on säkenöinyt kauden aikana Ilveksen maalitykkinä. 23 osumaa laukonut laituri on sarjan maalipörssin kakkosena. 

Ottelussa kaksi syöttöpistettä kirjanneelle Nymanille Palven laukauksen teho ei tullut yllätyksenä.

Kyllä olen koko kauden sen tiennyt, että on ihan mieletön laukaus Oulallakin. Kyllä sen näkee, että siellä osataan maalejakin tehdä, vaikka on ihan mielettömän hyvä syöttelijäkin.

Odotitko ensimmäisessä maalissa Palven syöttävän sinulle? 

Mää olen aina valmis ampuun. Oula teki tällä kertaa sen päätöksen, että hän ampuu. Ei paljon voi mitään sanoa, kun tommoisen laukauksen painaa.

Ilves piti voitollaan runkosarjan voittohaaveensa elossa. Joukkue nousi tasapisteisiin Tapparan kanssa. Tappara on kuitenkin edellä paremman maalieronsa turvin. 

Edun Tapparalle tuo myös se, että sillä pelejä on jäljellä kaksi, Ilveksellä yksi. Tappara kohtaa vielä launtaina Kärpät ja tiistaina HPK:n, Ilves pelaa tiistaina TPS:ää vastaan.

Tampereen paikallispeleissä marssijärjestys sen sijaan on selvä. Ilves vei viisi kuudesta runkosarjan kohtaamisesta. Pisteet kirjattiin 144 Ilvekselle. 

Tamperelaiset kohtaavat pudotuspeleissä aikaisintaan finaaleissa, jos sinne asti selviytyvät.

Palve uskoo runkosarjan asetelman kantavan myös kevään peleihin.

No antaa varmasti itseluottamusta jollain asteella. On mennyt niin hyvin noita vastaan ja tiedettiin, että varmaan yksi ennakkosuosikeista Tappara on ollut. On pystytty ottaan viisi voittoa ja joka pelissä oltu pelin päällä.

Nyman löysi yksinkertaisen selityksen Ilveksen dominoinnille, vaikkei pelillisiin asioihin sen syvemmin mennytkään.

Ainakin joka jätkällä on tajuttoman kova halu voittaa. Kun katsoo yleisöä, hallia, joka paikallispeli on tainnut olla loppuunmyyty, Nyman tuumi.

Uskon, että meillä on ollut jonkun verran ainakin isompi halu voittaa.

Lue myös:

    Uusimmat