SM-liigan supertähti paljastui huvittavalla tavalla – ketjukaverin saavutukset pahasti hukassa: "En niin kiekkoniilo ole"

Oula Palve Tampereen paikallisen kuningas: hattutemppu täyteen kolmannessa erässä 2:31
Oula Palve säkenöi Tampereen paikallisessa – hattutemppu Tapparan verkkoon.

SM-liigaan täksi kaudeksi palannut Oula Palve on löytänyt oivan yhteyden Eemeli Suomen ja Jani Nymanin kanssa.

Oula Palven paluu SM-liigaan on ollut näyttävä. Kaudella 2018-2019 TPS:n paidassa SM-liigan pistepörssissä seitsemänneksi tehoilla 16+35 sijoittunut Palve lähti kauden jälkeen tavoittelemaan NHL-unelmaa, joka ei toteutunut. Muutaman Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen paluu Suomeen tapahtui Ilveksessä.

Vaisumpien kausien jälkeen Palve on näyttänyt kuuluvansa SM-liigassa supertähtiluokkaan. Pistepörssin johtoon (tehot 16+32) viime perjantaina Tapparan verkkoon laukomallaan hattutempulla noussut Palve on tehnyt jo 16 maalia, millä sivuaa yhden kauden maaliennätystään SM-liigassa. Runkosarjaa on jäljellä 14 ottelun verran, joten vanha ennätys mennee murskaksi.

Palve kommentoi omaa onnistumistaan vaatimattomasti.

Kyllä se tietysti, kun joukkueella menee hyvin ja pääsee pelaamaan hyvien pelaajien kanssa, silloin itselläkin menee yleensä hyvin, Palve sanoo.

Ei se mikään yllätys ole, että niitä maaleja on tullut. Olen aina osannut tehdä maaleja. Se aika paljon korreloi sitä, kuinka paljon pääsee pelaamaan ja missä roolissa. Tällä kaudella olen päässyt pelaamaan aika isossa roolissa ja johtavana pelaajana. Se on hyvä, että se näkyy myös tulostaululla jonkun verran.

Palven mainitsemista hyvistä pelaajista voi hyvällä syyllä nostaa esiin ketjukaverit Eemeli Suomen ja Jani Nymanin, joiden kanssa Palve on muodostanut Ilveksen ääritehokkaan ykkösketjun.

Kolmikosta Palve ja Suomi ovat pistepörssin kärkiviisikossa ja 19-vuotias Nyman on 17 maalillaan maalipörssissä kolmantena, vaikka joutui jättämään useita otteluita väliin vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen vuoksi.

– He ovat molemmat kyllä hyviä pelaajia, Palve toteaa ja jatkaa ketjun roolijaosta.

Ei mitään hirveän ihmellistä. Yritetään kaikki tehdä kovasti hommia vaan, karvata. Sitä kautta, kun pidetään homma simppelinä, niin se kulkee. Kaikki tekevät kaikkia hommia ja jonkin verran pyritään pysymään pois toistemme tieltä. Annetaan tilaa tehdä kiekon kanssa ja suojailla sun muuta. Se on toiminut hyvin.

Kauden alla Ilveksen kapteenin C-kirjaimesta luopunut Suomi on kuulunut SM-liigan kärkipelaajiin jo useamman vuoden ajan, mutta nuori Nyman on uudempi tuttavuus. Myös Palvelle, jolla oli ennen kauden alkua vielä varsin ohuet tiedot suurlupauksesta.

Silloin, kun tein diilin tänne kesällä, Koskela (urheilujohtaja Timo Koskela) sanoi, että on tuollainen Nyman täällä, jolla on tosi kova laukaus, Palve sanoo.

Sen tarkemmin Nymanin saavutuksiin Palve ei ollut ennen kauden alku tutustunut. Tilanne johti huvittavaan tilanteeseen kauden avausottelussa Porissa, missä Nyman laukoi Palven syötöstä Ilveksen 2-1-johtoon.

Kysyin siltä, otanko kiekon talteen, kun luulin, että se oli uran ensimmäinen maali, Palve naureskeli. 

Oli kuulemma kymmenkunta tehnyt jo viime kaudella. En niin kiekkoniilo ole, että kävisin katselemassa tilastoja tuolla. Hyvin poika pelaa. On varmasti valoisa tulevaisuus. On isokokoinen ja loistava laukaus.

Viime kaudella läpimurtonsa Ilves-nutussa tehnyt Nyman nakutti kymmenen maalia ja nousi ryminällä suomalaisen kiekkoyleisön tietoisuuteen.

Koko porukka taisi vähän katsoa hitaasti, että kyllä Jani on muutaman maalin tehnyt jo, Palve muisteli.

Lue myös:

    Uusimmat