Ilves–Tappara-vääntöön täysin uusi ulottuvuus – pirkanmaalainen kauppias räväytti: "Varsinkin alkuun oli kisaa"

Pirkanmaalaisen kauppiaan Markko Kiiverin kaupassa Tampereen paikallistaistelu Ilveksen ja Tapparan välillä on saanut aivan uudenlaisen ulottuvuuden.

Ylöjärvellä sijaitsevan kaupan pullonpalautuskoneet on koristeltu tamperelaisittain komeasti. Toisessa koneessa kiiltää Ilveksen logo ja toisessa Tapparan.

Idea syntyi vuosi sitten, kun pullonpalautuskoneiden vaihto tuli Kiiverin kaupassa ajankohtaiseksi. Ideariihen seurauksena uudet pullonpalautuskoneet päätettiin koristella tamperelaisseurojen logoilla.

– Me vaihdoimme tuossa vuosi sitten pullonpalautusjärjestelmän. Kun automaatin etulevyihin pystyi oikeastaan minkälaisen kuvan vain laittamaan, niin se tuli yhtäkkiä mieleen. Olen kova Ilveksen kannattaja, niin aloimme miettimään, jos laittaisimme Ilveksen logoa siihen. Tietenkin tasapuolisuuden nimissä ajattelimme, että meidän täytyy saada Tapparakin. Jos yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää, Kiiveri kertoo MTV Urheilulle.

Seuraavaksi Kiiveri otti yhteyttä Ilvekseen ja Tapparaan ja sai heiltä luvat käyttää joukkueiden logoja pullonpalautuskoneissa. Pullonpalautusfirma laittoi vielä logojen taustalle jääkiekkokentän, mikä teki koneista entistäkin näyttävämmät.

Uudet pullonpalautuskoneet loivat Ilveksen ja Tapparan vastakkainasettelulle uudenlaisen ulottuvuuden. Alkuaikoina Kiiveri seurasi tiiviisti, kumman logolla varustettu kone on aktiivisemmassa käytössä.

– Varsinkin alkuaikana oli pientä kisaa, että kumpi niitä pulloja enemmän ottaa sisäänsä. Siinä Ilves oli hiukan voitolla. Saattaa olla, että oli hieman Ilveksen puolella asiassa, kun ensimmäinen koneista oli aina Ilveksen logolla varustettu, ja asiakkaat täyttävät yleensä sitä ensimmäistä, Kiiveri sanoo.

Tapparan ja Ilveksen välinen kilpailu on ollut varsinkin viime vuosina SM-liigassa kiihkeää, kun molemmat joukkueet ovat taistelleet SM-liigan kärkipäässä. Kilpailuasetelma on näkynyt myös kaupan pullonpalautuspisteellä. 

Välillä asiakkaat ovat saattaneet jonottaa oman joukkueensa pullonpalautuskoneelle, vaikka arkkivihollisen logolla varustettu kone olisi ollut vapaana.

– Kyllä niinkin on käynyt, mutta ei kauhean usein. Silloin alkuun varsinkin, kun se oli uutta ja ihmeellistä. Silloin saattoi olla enemmän jonoa toisen automaatin puolella, vaikka toinen oli tyhjänä, Kiiveri sanoo.

Uuden SM-liigakauden alla Kiiverin johtaman kaupan pullonpalautuskoneet ovat nousseet esille myös sosiaalisessa mediassa, jossa monet kiekkofanit ovat ilahtuneet Kiiverin mielikuvituksellisesta tempauksesta.

Myös Kiiveri on saanut vuoden aikana positiivista palautetta pullonpalautuskoneistaan.

– Kyllä niitä on kiitetty. Ehkä isoin syy on siinä, että ne vanhat olivat niin huonot ja nämä toimivat paremmin. Se on ehkä se isoin kiitoksen syy. Kylläpä tuossa on muuttama kommentti tullut, että olipa hienoa, että on molempien joukkueiden logot automaateissa, eikä vain toista seuraa suosita. 

Liigaviikko: Nämä neljä joukkuetta marssivat suoraan puolivälieriin SM-liigassa 14:01
Liigaviikko: Nämä neljä joukkuetta marssivat suoraan puolivälieriin SM-liigassa

Lue myös:

    Uusimmat