Kurkkuraita
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1/2 kurkku
- suolaa
- valkopippuria
- 1/3 vihreä chiliä
- 1-2 tl raastettua inkivääriä
Kuori kurkku ja poista siemenet, kuutioi.
Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kurkkukuutiot paperin päälle valumaan.
Raasta inkivääri ja hienonna chili.
Sekoita kurkut ja mausteet jogurtin kanssa.
Poppadum
- poppadum leipiä
- 4 dl öljyä
Friteeraa leivät kuumassa öljyssä.
Nosta paperin päälle valumaan.
Säästä öljy muihin ruokiin
Kikherne-salaatti
- 1 dl kypsiä kikherneitä
- 1/2 munakoiso
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 1 tl vindaloo-tahnaa
- 4 rkl öljyä
- 1 puristetun sitruunan mehu
- 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
- suolaa
- ruohosipulia
Kuutioi paprikat, punasipuli ja munakoiso.
Kaada öljy pannulle ja kuumenna pannu kuumaksi.
Lisää pannulle pilkotut vihannekset, kypsennetyt kikherneet, mausteet ja sinapinsiemenet.
Purista sitruunasta mehu sekaan.
Anna maustua.
Lisää lopussa hienonnettu ruohosipuli.
Kukkakaali-zucchinimasala
- masala
- 3 rkl öljyä
- hyppysellinen sarviapilansiemeniä
- hyppysellinen fenkolinsiemeniä
- 2 vihreää kardemummaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 pientä sipulia hienonnettuna
- 1/2 kanelitanko
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl tomaattipyre
- 2 tomaatin mehu
- 1/2 l kasvisliemi
Kukkakaali-zucchinimasala valmis
- masala
- 2 tomaattia, kuutioituna
- 100 g zucchinia
- 100 g kukkakaalinnuppuja
- suolaa
- koristeeksi korianterin lehtiä
Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa tai wok-pannussa.
Lisää sarviapilansiemenet, fenkolinsiemenet, kardemumma, hienonnetut sipulit ja valkosipulit.
Kypsennä hitaasti ja anna ruskistua.
Lisää kurkuma, chilijauho, laakerinlehti, kanelitanko, korianteri, ja tomaattipyre.
Kypsennä muutama minuutti.
Lisää siivilöity tomaattimehu sekä kasvisliemi.
Hauduta noin 10-12 minuuttia.
Leikkaa kukkakaalin nuput noin sormenpään kokoisiksi.
Paista kukkakaalit öljyssä.
Lisää hieman suolaa.
Ota zucchinista siemenet pois ja leikkaa kolmioiksi.
Lisää zucchinit kukkakaalien sekaan.
Anna paistua vähän aikaa.
Lisää tomaatin palat sekaan.
Tarkista masalan maku ja kaada masala kukkakaali-seoksen päälle. Anna kypsyä vielä hetken. Koristele korianterin lehdillä ja tarjoile riisin kanssa.