"Koko kaupunki tärisi" – Israel iski maailmanperintökohteeseen Libanonissa

Eteläisessä Libanonissa iskut aiheuttivat tuhoa maailmanperintökohteessa.

Israel teki keskiviikkoiltana ainakin 17 iskua Beirutin eteläisiin lähiöihin, kertoi Libanonin valtiollinen uutistoimisto (NNA). Alueilla on äärijärjestö Hizbollahin tukikohtia.

Kyseessä on yksi rajuimmista hyökkäyksistä sen jälkeen, kun Israelin ja Hizbollahin välinen konflikti eskaloitui syyskuun 23. päivä. Ainakin 1 580 ihmistä on kuollut Libanonissa Israelin tekemissä iskuissa kuukauden sisään.

Laylakin alueen läheisyydessä on NNA:n mukaan tuhoutunut kuusi rakennusta.

Iskuja ennen Israelin asevoimat antoi sosiaalisessa mediassa osalle alueista evakuointikehotuksia.

Jnahin alueen asukkaille, jonne suunnatussa iskussa kuoli Libanonin terveysministeriön mukaan yksi ihminen ja viisi haavoittui, ei annettu varoitusta. Libanonilaisen L'Orient Todayn mukaan haavoittuneiden joukossa oli lapsi, joka joutui sairaalaan.

"Koko kaupunki tärisi"

Eteläisessä Libanonissa Israelin iskut moukaroivat Tyrosin satamakaupunkia, jonka keskustasta osa oli pommitusten jäljiltä raunioina.

– Koko kaupunki tärisi, sanoi Tyrosin asukas Rana, joka pakeni rantakortteleista Israelin asevoimien annettua evakuointivaroituksen.

Kaupungin katastrofien hallintayksikön työntekijä Bilal Kashmar kertoi, että seitsemän rakennusta tuhoutui ja yli 400 asuntoa vaurioitui iskuissa.

– Voisi sanoa, että koko Tyrosin kaupunki on evakuoinnin kohteena, hän sanoi.

Tyros on Unescon maailmanperintökohde. Unesco sanoi seuraavansa tarkasti tilanteen vaikutuksia.

Lue myös:

    Uusimmat