Israel tappoi miehen, jota pidettiin Hizbollahin seuraavana johtajana

Hizbollah ei ole toistaiseksi kommentoinut lausuntoa.

Israelin asevoimat kertoo tappaneensa Hashem Safieddinen, jota on pidetty äärijärjestö Hizbollahin syyskuussa surmatun johtajan Hassan Nasrallahin todennäköisenä seuraajana. Asevoimat tiedotti asiasta myöhään tiistai-iltana.

Asevoimien mukaan Safieddine kuoli iskussa Libanonin pääkaupungin Beirutin eteläosaan noin kolme viikkoa sitten. Safieddinen lisäksi iskussa kuoli asevoimien lausunnon mukaan Hizbollahin tiedusteluosaston johtaja sekä muita äärijärjestön komentajia.

Hizbollah ei ole toistaiseksi kommentoinut lausuntoa.

Israel on kertonut Safieddinen surmasta jo aiemmin, mutta nyt asevoimat vahvisti uutisen.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi jo 8. lokakuuta, että asevoimat on surmannut "tuhansia terroristeja, mukaan lukien Nasrallahin, hänen seuraajansa ja seuraajan seuraajansa". Tiistaina asevoimat kertoi kohdistaneensa kolme viikkoa sitten iskun Hizbollahin tiedustelupäämajaan Beirutin Dahiehin lähiössä. Lausunnon mukaan iskun aikana päämajassa oli paikalla 25 Hizbollahin sotilasta.

Safieddine oli Hizbollahin päätöksentekoelimen jäsen ja Nasrallahin kaukainen sukulainen. Hizbollahia lähellä olevan lähteen mukaan syvästi uskonnollinen Safieddine, jolla oli myös hyvät suhteet järjestöä tukevaan Iraniin, oli todennäköisin ehdokas järjestön kärkipaikalle.

Lue myös:

    Uusimmat