Mediat: Libanonissa ainakin kolme toimittajaa kuollut Israelin iskussa hotelliin

Ainakin kolme toimittajaa on kuollut Israelin asevoimien iskussa Libanonin eteläosassa Hasbayan kaupungissa, kertoo uutiskanava al-Jazeera.

Uutiskanavan mukaan Israel teki ilmaiskun hotelliin, jonne toimittajat olivat majoittuneet.

Hasbaya sijaitsee lähellä Libanonin ja Syyrian rajaa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa iskussa kuolleiden toimittajien kansalaisuuksia eikä medioita, joille he työskentelivät.

Libanon: Ainakin 1580 kuollut reilussa kuukaudessa

Israel on jatkanut Beirutin eteläisten lähiöiden pommittamista perjantain vastaisena yönä, kertoo Libanonin valtiollinen uutistoimisto NNA.

Alueelta kuvatuissa videoissa näkyi iskujen jäljiltä nouseva savupatsas. Myös Beirutissa olevat AFP:n kirjeenvaihtajat kertoivat kuulleensa voimakkaita räjähdyksiä.

Israel teki aiemmin torstaina kaksi erillistä iskua kahteen kylään Libanonin itäosassa. Pommituksissa kuoli Libanonin terveysministeriön mukaan ainakin 12 ihmistä, joista kolme oli lapsia.

Israelin iskuissa Libanoniin on kuollut reilun kuukauden aikana Libanonin terveysministeriön mukaan ainakin 1 580 ihmistä. Todennäköisesti todelliset uhriluvut ovat ilmoitettuja lukuja korkeammat.

Yhdysvallat tapaa Libanonin pääministerin

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken tapaa perjantaina Lontoossa Libanonin pääministerin Najib Mikatin.

Yhdysvallat on vedonnut Israeliin, jotta se lopettaisi sotatoimensa äärijärjestö Hizbollahia vastaan lyhyeen, maan ulkoministeriöstä kerrotaan.

Blinken saapui Lontooseen suoraan Lähi-idän-matkaltaan, jossa hän vetosi myös suojelemaan Libanonin siviilejä. Hän ei kuitenkaan vaatinut Israelilta välitöntä tulitaukoa.

Qatarissa torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa Blinken sanoi, että Israel työskentelee poistaakseen Hizbollahin uhan, mutta asiaan täytyy lopulta löytyä diplomaattinen ratkaisu.

– Olemme olleet erittäin selkeitä siinä, että tämä ei saa johtaa, ei pitäisi johtaa, pitkittyneisiin sotatoimiin, ja että Israelin on ryhdyttävä tarvittaviin toimiin siviiliuhrien välttämiseksi ja ettei YK:n rauhanturvaajia tai Libanonin asevoimia vaaranneta, Blinken sanoi.

Blinken tapaa perjantaina erillisissä tapaamisissa myös Jordanian ja Arabiemiraattien ulkoministerit, jotka ovat Yhdysvaltain keskeisiä kumppaneita suunniteltaessa sodanjälkeisen Gazan kaistaleen tulevaisuutta.

Otsikkoa ja juttua päivitetty 25.10.2024 kello 6.57: Toimittajia kerrotaan kuolleen hotelliin tehdyssä ilmaiskussa.

Lue myös:

    Uusimmat