Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun. Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan.
Jos olet Hermannin aloittaja, tee ensin juuri. Siihen tarvitaan:
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Anna Hermannin juuri lahjaksi ystävällesi. Hermannin hoito-ohjeet jatkuvat näin:
1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla. On tärkeää, että Hermannin pitää käydä nimenomaan huoneenlämmössä. Käyminen antaa sille makua ja takaa kakun kohoamisen paistovaiheessa.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5 dl sokeria
150 g pehmeää margariinia
3 munaa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
200 g rusinoita tai pähkinöitä
2 tl kanelia
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.
Paistettu Hermanni säilyy useita päiviä, kuten kuivakakut yleensäkin.
Vinkkejä:
Muista, että Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.
Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.
Jäikö kysymyksiä? Lisää vastauksia Myllyn Parhaan sivuilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy