Jalkansa menettänyt Luutnantti Dan ei aio lähteä veneestään hirmumyrsky Miltonin takia: "Sinä kuolet!" – "Minä aion kellua"

Hirmumyrsky Milton iskee Floridaan – seuraa suoraa lähetystä LIVE
Seuraa tästä suoraa lähetystä hirmumyrsky Miltonista.

– Uskon, että Jumala haluaa minun pysyvän täällä kunnes se on ohi, kommentoi paikallinen veneessään asuva tampalaismies poliisille. Hän ei aio väistää hirmumyrsky Miltonia.

Joseph Malinowski tunnetaan Floridan Tampassa nimellä "luutnantti Dan". Hän asuu 7-metrisessä veneessään, joka on ankkuroitu Tampan keskustaan Hillsborough'n satamaan.

– Sinä kuolet, poliisit varoittivat miehelle lähestyvästä myrskystä ja uhkasivat jopa pidättää hänet, uutiskanava CNN kertoo.

Mutta luutnantti Dan tuntuu väistelevän kuolemaa taidokkaasti. Hän kertoo menettäneensä toisen jalkateränsä skootteriturmasta 16-vuotiaana. Sen jälkeen hän kertoo päihittäneensä syövän, kipulääkeriippuvuuden sekä kaksi viikkoa sitten hirmumyrsky Helenen. Kyllä siinä yhden Miltonin vielä selättää, mies uskoo eikä aio mennä suojaan.

– Kuulin säätiedotuksesta, että myrskyn silmä on tulossa Tampaan. Yksi henkisistä neuvonantajistani Tiktokissa sanoi, että myrskyn silmässä on Jumalan sormi, joka ohjaa myrskyä. Joten uskon (Jumalan sormen) ohjaavan tänne kovaa tuulta (,mutta ei myrskyä), Malinowski jatkoi.

Miehen vene sijaitsee kriittisimmällä evakuointialueella. Viranomaisten mukaan myrskyn ollessa pahimmillaan pelastajat eivät pääse niiden ihmisten avuksi, jotka päättivät olla evakuoitumatta.

Yhdysvaltain sääpalvelu kertoi uutispalvelu X:ssä ennen iltakymmentä Suomen aikaa, että nyt on aika mennä suojaan, enää ei ehdi lähteä evakkoon.

– Minä aion kellua, ymmärrättekö? Se on vene, joka pysyy veden päällä, luutnantti Dan jatkoi, vaikka CNN:n toimittaja muistutti hänelle, että veneet voivat upota.

Luutnantti Dan oli myös fiktiivinen hahmo vuoden 1994 Forrest Gump -hittielokuvassa, jossa jalkansa Vietnamin sodassa menettäneen sotilaan roolia näytteli Gary Sinise.

Lue myös:

    Uusimmat