Jälkiruokia grillistä

Julkaistu 10.06.2005 06:02(Päivitetty 10.06.2005 09:57)

Limellä maustetut hedelmävartaat

Grillijälkiruoka

Grillijälkiruoka

  • 1 rasia mansikoita
  • 2 banaania tai 3 persikkaa
  • 3 limeä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • varrastikkuja

Leikkaa hedelmät reiluiksi paloiksi. Pujota mansikat ja hedelmät varrastikkuihin. Taita alumiinifoliosta pienet ”astiat” vartaille, nosta vartaat folioon. Mittaa kattilaan limehedelmistä puristettu mehu, vesi ja sokeri. Kiehauta ja lisää raastettu limen kuori. Grillaa vartaat foliossa miedolla lämmöllä. Penslaa välillä lime-sokeriliemellä. Vartaat ovat valmiita kun ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.

Grillattua ananasta ja omenaa

  • 2 omenaa
  • 1 ananas
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • vaniljajäätelöä

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paksuhkoiksi renkaiksi. Kuori ananas ja leikkaa viipaleiksi. Poista kova keskiosa. Sekoita sokeri, kaneli ja kardemumma keskenään. Pyöräytä omenat seoksessa ja grillaa varovasti. Grillaa ananas sellaisenaan ja pyörittele kookoshiutaleissa. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Heni Alén / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle