Janakkalan kaatunut masto aiheuttanut häiriöitä koko viikon – poliisi vaitonainen

Tällä viikolla Hämeenlinnan ympäristössä on esiintynyt mobiiliverkon häiriöitä, jotka johtuvat Elisan mukaan kaatuneesta mastosta.

Janakkalan matkapuhelinmaston kaatumisesta aiheutuneet häiriöt ovat jatkuneet koko viikon, tietoliikennealan yhtiö Elisasta kerrottiin perjantaina. Elisan häiriökartalla on näkynyt häiriöitä kolmella alueella Hämeenlinnan ympäristössä.

Elisan turvallisuusjohtaja Jaakko Wallenius vahvisti sähköpostitse STT:lle, että häiriöt liittyvät Janakkalassa kaatuneeseen mastoon.

– Kyseisillä alueilla mobiiliverkon kuuluvuus voi paikoittain olla heikentynyt, mutta ei lähtökohtaisesti estynyt, Wallenius kertoi sähköpostivastauksessaan.

Walleniuksen mukaan kuuluvuutta on paikattu ympäröivien tukiasemien avulla.

Poliisi vaitonainen tutkinnasta

Poliisi tiedotti perjantaina, että Janakkalan matkapuhelinmaston kaatumisen esitutkinta jatkuu.

Hämeen poliisilaitos kertoi aiemmin tällä viikolla, että tapausta tutkitaan törkeänä vahingontekona ja törkeänä tietoliikenteen häirintänä. Poliisin mukaan maston haruksia eli sitä kannattelevia vaijereita oli käsitelty tavalla, joka mahdollisti 70 metriä korkean rakennelman kaatumisen.

Poliisi kommentoi myös, että sillä ei ole tiedossa seikkoja, jonka perusteella epäillä, että vuonna 2005 Hämeenlinnassa tapahtunut puhelinmaston kaatuminen liittyisi tuoreeseen tapaukseen.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Mäkinen ei suostunut kommentoimaan tutkinnan kulkua perjantaina.

Uusi masto elokuussa

Uusi masto valmistuu Walleniuksen mukaan kaatuneen tilalle viimeistään kolmen viikon päästä.

– Tuolloin tilanne palautuu täysin ennalleen, Wallenius lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat