Janakkalan mastonkaato muistuttaa hämmentävästi rikosta vuosien takaa

Poliisi tutkii yhä kännykkämaston kaatamista Janakkalassa. Maston kaato muistuttaa hämmentävästi alueella lähes 20 vuotta sitten Hämeenlinnassa tapahtunutta rikosta.

Masto oli lakannut välittämästä puheluita tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 00.25. Mastoa vikailmoituksen takia korjaamaan mennyt mies huomasi, että puhelinmasto oli kaadettu vaijerit katkaisemalla.

Metallisesta 86-metrisestä mastosta oli pystyssä vain kolme kuuden metrin mittaista osaa, eli 18 metriä. Loppu mastosta oli kaatunut metsään kellistäen samalla muutaman puun. 

Tapauksen tutkinnassa selvisi, että paikalle menevän tien varressa olevien neljän 15 millimetrin vaijerin maahan upotettua harusta oli katkaistu poikki ilmeisesti tongeilla. Kaatuessaan masto oli massallaan lisäksi repäissyt irti hieman lähempänä olevasta haruksesta 10 millimetriä paksun teräsvaijerin.

Teon tekijä ei koskaan selvinnyt. 

Muistuttaa Janakkalan tapausta 

Tapaus muistuttaa Janakkalan maston kaatamista monella tavalla. Hämeenlinnan ja Janakkalan mastot sijaitsivat linnuntietä selvästi alle 10 kilometrin päässä toisistaan ja kumpikin oli kaadettu mastoa pystyssä pitävät vaijerit katkaisemalla.

Tapauksia yhdistää myös se, että Hämeenlinnassakin kaadettu masto sijaitsi kaatoaikaan syrjäisellä paikalla. Alueelle on sittemmin rakennettu.

Poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossaan asioita, joiden johdosta olisi syytä epäillä mastojen kaatumisilla olevan tekemistä keskenään. Janakkalan maston kaatamisen tutkinnanjohtaja Marko Mäkinen muistuttaa MTV Uutisille, että mastojen maantieteellisestä läheisyydestä huolimatta kaatamisten ajallinen etäisyys on pitkä.

Poliisi kertoo Janakkalan maston kaatumisessa tehdyn erilaisia tutkintatoimia, mutta ei tarkemmin avaa sitä, mitä tutkinnassa on tässä vaiheessa saatu selville. Tilanteessa ei Mäkisen mukaan ole tullut ilmi uutta tiedotettavaa.

Janakkalan 70-metrisen maston kaatoa tutkitaan törkeänä vahingontekona ja törkeänä tietoliikenteen häirintänä..

Lue myös:

    Uusimmat