Janssoninkiusaus (4 annosta)
- 1 kg perunaa
- 65 g anjovisfileitä (1 prk)
- 2 sipulia
- 1 pkt pekonia
- 1 pnt tilliä (pieni puntti)
- suolaa
- valkopippuria
- munamaito:
- 5 dl maitoa
- 4 munaa
- anjovisliemi
Pese , kuori ja suikaloi perunat. Valuta anjovisfileet siivilässä ja säästä liemi munamaitoon. Hienonna sipuli ja tilli. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Sekoita maito, munat ja anjovisliemi keskenään ja mausta pippurilla.
Voitele uunivuoka ja lado pohjalle ensin perunaa, sitten sipulia ja vielä muutama anjovisfilee. Mausta kerroksia tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla mutta muista että anjovisfileissä on melko runsaasti suolaa. Ripottele väleihin myös tilliä. Lado vuokaan toinen samanlainen kerros ja levitä päällimmäiseksi kerros perunasuikaleita. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele pinnalle tillisilppua. Paista 200 asteisessa uunissa 30-45minuuttia.
Uuniomenat (4 annosta)
- 8 pientä omenaa
- 100 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl fariinisokeria
- vaniljajäätelöä tai valmista vaniljakastiketta
Pese omenat hyvin ja halkaise keskeltä poikittain. Koverra siemenkota pois molemmista puolikkaista. Sekoita pehmeään voihin kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja lusikoi seosta omenan puolikkaiden syvennyksiin. Paista omppuja 200 asteisessa uunissa 10-20 minuuttia omenan koosta riippuen.
Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala