Jari Isometsä huomasi suomalaisten välineistä yhden seikan: "Ei päästy hyödyntämään"

Suomalaisilla oli suhteellisen vaisu päivä Trondheimin sprinteissä, kun Jasmin Kähärä oli parhaana sininvalkoisena hiihtäjänä 12:s. Aika-ajovaihe lupasi paljon parempaa, kun peräti kuusi suomalaisnaista eteni erävaiheeseen.

Jasmi Joensuu oli aika-ajon perusteella suomalaisten valttikortti.

Jasmilta superhyvä aika-ajo. Mutta kun ajatellaan sprinttihiihtoa, niin ei sellaisella tee mitään, Jari Isometsä sanoo.

Erävaiheessa kolme kovaa hiihtäjää paineli Joensuuta lujempaa, ja suomalainen tippui pois välieristä. Myös kaikki muut suomalaiset Jasmin Kähärää lukuunottamatta jäivät puolivälieriin.

– Kun tv:stä katseli, oli suomalaisilla ihan ylikylän sukset puolivälierävaiheessa. Oli sinällään harmi, että kaikki Kähärää lukuunottamatta tippuivat eikä päästy hyödyntämään sitä hyvää suksea. Minun silmään osui niin, että oltiin tänä päivänä parhaita suksiosastolla, Isometsä sanoi.

Kähärä eteni välieriin viimeisestä erästä ajan turvin.

– Kauden pirteintä menoa selkeästi. Kähärä on kuitenkin sieltä vasta tuloillaan, joten mukava merkki, Isometsä kehuu.

Kähärän ohella Isometsä ei löytänyt kehuttavaa suomalaisten suorituksista. Varsinkin miesten puolella meno oli lähes historiallisen huonoa, sillä erävaiheeseen selvisi vain yksi ainoa urheilija, Joni Mäki.

– Miehet olivat käsittämättömän vaisuja. Oli muutamasta kymmenyksestä kiinni ettei olisi saatu yhtään miestä jatkoon, Isometsä taivasteli.

Maajoukkueen sprinttivalmentaja Ville Oksanen antoikin selityksen miesten heikkoon vauhtiin, kun hän kertoi että GPS-analyysin mukaan suomalaismiehet hävisivät suksien luistossa ratkaisevasti.

 

Lue myös:

    Uusimmat